Nieuws
New World

Amazon-mmo New World uitgesteld naar eind september

Ontwikkelaar wil feedback van bèta verwerken in de game

Geschreven door Michel Musters op
Amazon heeft hun aankomende mmo New World wederom uitgesteld, ditmaal naar 28 september.

Het spel had eigenlijk vorig jaar uit moeten komen, werd toen uitgesteld naar de lente van dit jaar en daarna naar 31 augustus. Nu staat de releasedatum dus op 28 september. Men heeft voor het uitstel gekozen omdat de recente bèta veel feedback heeft opgeleverd. Die feedback wil de ontwikkelaar gebruiken om laatste verbeteringen door te voeren in het spel.

De bèta was overigens wel een succes: zo waren er op bepaald moment meer dan 200.000 gelijktijdige spelers op Steam. Wel kwamen er berichten binnen van kapotte videokaarten - in het bijzonder de GeForce RTX 3090 - door ontgrendelde framerates. Amazon Games bracht als reactie daarop een patch uit waarmee het aantal framerates per seconde werd vergrendeld. Toch claimde de uitgever dat het geen wijdverspreid probleem was.

New World is een sandbox-mmo die zich afspeelt in een fictieve zeventiende eeuwse Amerikaanse kolonie. Uniek is dat de setting is geïnspireerd door hoe het er echt aan toeging in Noord-Amerika in die tijd, maar dat veel van de legendes en mythes uit die tijd echt zijn in de game. Spelers kunnen alleen, maar ook gezamenlijk bouwen aan een eigen beschaving.

Dit artikel delen:

Lees meer

Amiga-mascotte Zool keert deze maand terug Festival-dlc voor Tropico 6 aangekondigd
2

Reacties op: Amazon-mmo New World uitgesteld naar eind september

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Zut

  • 5 augustus 2021 09:55
  Dat is wel erg jammer, de game heeft inderdaad nog wel werk nodig maar had me er toch heel goed mee vermaakt en had zin om deze eind augustus te spelen. Vooral nu er zo weinig nieuwe games zijn, maargoed. Een maand overleven we ook wel weer.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Frezzle

  • 5 augustus 2021 09:57
  Jammer….

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.