Amazon kondigt gameservice voor Kindle Fire aan | Gamer.nl

Amazon kondigt gameservice voor Kindle Fire aan | Gamer.nl

The King of Monsters. Die titel verdien je niet zomaar. Die titel krijg je als je daadwerkelijk de koning van de monsters bent, als je van het kaliber Godzilla (Gojira voor intimi) bent. We waren graag wat ouder geweest om zo met knikkende knieën voor een tv te kijken naar de originele Godzilla uit 1954. Toen was een man in een pak die op miniatuurhuisjes stampte nog voldoende om je de stuipen op het lijf te jagen. Anno 2015 is Godzilla meer een culticoon dan daadwerkelijk een angstaanjagend monster. Toch heeft de koning nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht, waardoor we toch graag weer heel Japan aan gort trappen in de nieuwste Godzilla-game.

De GameCircle laat ontwikkelaars alle achievements, trophies en leaderboards voor games intergreren met de Kindle Fire. Het houdt voor spelers precies bij hoe ver ze met een game zijn. Daarnaast heeft het een cloud-saving optie, waardoor spelers op een andere Kindle Fire verder kunnen spelen.

Vooralsnog gebruiken nog niet veel ontwikkelaars GameCircle, maar het is de bedoeling dat dit gaat veranderen. Imagi Studios gebruikt het al wel en mede-oprichter Keith Shepherd zegt erg tevreden te zijn: "We vinden het geweldig om onderdeel te zijn van Amazon's GameCircle met onze game Temple Run.

"De service is een prima manier om onze fans meer mogelijkheden te geven om de game te spelen. Het is een intuïtief platform om contact te leggen met nieuwe spelers." Amazon geeft een open uitnodiging voor alle ontwikkelaars om zich aan te melden en heeft tevens een lijst beschikbaar gesteld van welke games al met GameCircle werken.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou