Nieuws

Amazon biedt free-to-play-apps aan zonder in-app aankopen

Via eigen Amazon Underground

Geschreven door Gijs Scheltens op
Webwinkel Amazon gaat free-to-play apps zonder in-app aankopen aanbieden in zijn nieuwe app Amazon Underground. Amazon betaalt de ontwikkelaars per minuut dat hun spel gespeeld wordt. Dat schrijft het bedrijf op zijn website.

In ruil hiervoor laten de ontwikkelaars de in-app aankopen van het spel weg. Omdat Amazon ontwikkelaars per speelminuut betaalt, hoeven gebruikers geen geld neer te leggen voor de apps. Het is niet bekend hoeveel Amazon app-ontwikkelaars gaat uitbetalen.

Underground
Amazon Underground fungeert als een winkel voor apps, net als bijvoorbeeld de App Store van iOS en de Play Store voor Android. Laatstgenoemde staat echter geen apps toe die zelf apps verkopen, daarom moeten gebruikers Amazon Underground direct downloaden van de Amazon-site. De app is alleen beschikbaar voor Android-apparaten.

Amazon laat weten dat Underground geen eenmalige promotiestunt is, maar een blijvend verdienmodel. Het bedrijf zal de app in de toekomst verder uitbreiden en nieuwe voordelen bieden.

Kindle
Amazon stapte eerder al over op een vergelijkbaar verdienmodel voor digitale boeken. Onafhankelijke schrijvers krijgen via diensten als Kindle Unlimited betaald per aantal pagina's dat mensen van hun boeken hebben gelezen.

Bron: Amazon

Dit artikel delen:

Lees meer

Proteus-ontwikkelaar kondigt Forest of Sleep aan Until Dawn-streams archiveren niet mogelijk op Twitch
2

Reacties op: Amazon biedt free-to-play-apps aan zonder in-app aankopen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • rpenning

  • 27 augustus 2015 15:16
  Kijk dat is goed nieuws als ik ergens gek van word is het pay to win

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Calibr3tto

  • 27 augustus 2015 15:34
  Zojuist even de APK gedownload, maar toen ik las waar je de rechten op geeft bij installatie zoals het uitlezen van info, VERWIJDEREN van data, maken van accounts en zelfstandig sms versturen met mogelijke kosten (weet niet of dat hier ook geldt) ben ik gestopt met de installatie.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.