Nieuws
Xbox Series X

Alpha-leden testen Dolby Vision op Xbox Series X

Enkel nog op 60Hz

Geschreven door Jacco Peek op
Alpha Ring-leden van Xbox testen kunnen momenteel Dolby Vision testen op de Xbox Series X en S.

Microsofts Alpha Ring bestaat uit een selecte groep spelers die vroege versies van aankomende systeemsoftware kunnen testen. Momenteel heeft de groep toegang tot Dolby Vision, een high dynamic range-format van Dolby.

Forbes laat echter weten dat de techniek niet werkt zoals verwacht. In plaats van implementatie van Dolby Vision in de gamecode, waarmee slechts een klein aantal games de techniek zou ondersteunen, werkt het in de testfase op alle games. Dat suggereert dat de console zelf Dolby Vision toepast.

Ook is de beeldverversing van de test zelf beperkt tot 60Hz, in plaats van 120Hz. Mogelijk verandert Microsoft dat nog in de toekomst.

"Zoals we vorig jaar hebben aangekondigd zijn we enthousiast over het feit dat Dolby Vision in 2021 naar onze nieuwe Xbox-consoles komt", zegt een woordvoerder van Microsoft tegen Forbes. "De optie wordt momenteel getest en we zullen binnenkort meer onthullen over de timing en functionaliteit."

Dit artikel delen:

Lees meer

'Sony sluit deze zomer PlayStation Store op PlayStation 3, Vita en PSP' Capcom: Resident Evil 7 verscheept ieder jaar nog miljoen stuks
0

Reacties op: Alpha-leden testen Dolby Vision op Xbox Series X

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.