Films gebaseerd op games hebben vooralsnog niet echt een goede naam opgebouwd. Street Fighter, Mortal Kombat en Tomb Raider konden stuk voor stuk niet bepaald als klassieker bestempeld worden. Toch is er onlangs een gekke, Duitse regisseur opgestaan die wel heil ziet in het verfilmen van games, waarschijnlijk uit gebrek aan eigen ideeën. Zijn naam: Uwe Boll. Nadat zijn eerste project, House of the Dead, ontiegelijk flopte vroeg iedereen zich af of het nog goed ging komen met Alone in the Dark, de tweede gamefilm van, zoals hij nu al genoemd wordt, de Duitse Ed Wood.

Want, niet geheel onverwachts, is Alone in the Dark niet bepaald goed onthaald door de Amerikaanse filmpers. De San Fancisco Examiner noemt de film een goede kandidaat voor de Razzies (de 'Oscars' voor slechtste films) van volgend jaar. Ook wordt het acteerwerk van Cristian Slater en met name van Tara Reid, die gecast is als een 'briljante antropoloog', fel bekritiseerd. Op filmdatabase IMDb heeft de film inmiddels een gemiddelde score van 1.9 gekregen, op basis van stemmen van mensen die de film gezien hebben. Hiermee staat de film nu op de twaalfde plek op de lijst met slechtste films allertijden. Een complete lijst met (veelal negatieve) besprekingen van de film vind je hier.De kritieken op Alone in the Dark is alvast geen goed voorteken voor de andere gamefilms die Uwe in zijn Boll gehaald heeft, waaronder Hunter: The Reckoning, Dungeon Siege, Far Cry en BloodRayne. Deze laatste is de eerstevolgende film die we mogen bewonderen en heeft een cast met onder andere Kristanna Loken, Udo Kier, Ben Kingsley en Michelle Rodriguez.

Het is nog niet bekend wanneer Alone in the Dark in Nederland zal gaan draaien. De film is namelijk nog wel enigszins het bekijken waard, want door de lage kwaliteit schijnt het wel, onbedoeld, een erg komische film te zijn geworden.