Alle verwijzingen naar Notch verwijderd uit Minecraft

Alle verwijzingen naar Notch verwijderd uit Minecraft

In een nieuwe Minecraft-update zijn alle verwijzingen naar Notch verwijderd. Dit heeft mogelijk te maken met de controversiële uitspraken die de maker van het spel heeft gedaan in het verleden.

In het hoofdmenu van Minecraft worden altijd willekeurige teksten of feiten over het spel weergeven, waarvan er een aantal te maken hadden met Markus 'Notch' Persson, de maker van het spel. Onder andere de regels 'Made by Notch!', 'The Work of Notch!' en '110813!', een verwijzing naar de trouwdag van de Minecraft-maker, zijn nu echter allemaal verdwenen in de nieuwe voorlopige update van de game.

Markus 'Notch' Persson is de originele ontwikkelaar van Minecraft en de oprichter van Mojang. Nadat Minecraft in 2011 officieel werd gelanceerd, verkocht de ontwikkelaar in 2014 alle rechten tot het spel aan Microsoft voor maar liefst 2,5 miljard dollar. Notch besloot bij de overname om weg te gaan bij Mojang en Microsoft, omdat hij geen deel wilde uitmaken van een bedrijf met wereldwijde reputatie.

De afgelopen jaren is Notch regelmatig in het nieuws gekomen om zijn controversiële uitspraken. Dit is dan ook mogelijk de reden dat Microsoft heeft besloten om elke verwijzing naar de Minecraft-maker te verwijderen uit het familievriendelijke spel. Microsoft heeft nog niet gereageerd op het nieuws.

Deze maand werd bekendgemaakt dat Minecraft vanaf 4 april gratis te downloaden is voor leden van Xbox Game Pass.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Het schijnt dat hij nog wel in de credits staat vermeld

0
test

Gewoon nuchter commentaar op twitter wordt tegenwoordig ook al als controversieel bestempeld. Zucht.

0

Aanbevolen voor jou