Alle door spelers gemaakte objecten en levels die te downloaden zijn voor LittleBigPlanet zullen tijdens de lancering van de game gratis zijn. Dat maakt de president van Sony Computer Entertainment Europe, David Reeves, duidelijk nadat er wat verwarring is ontstaan door zijn uitspraak dat de game een "iTunes ontmoet eBay"-systeem gaat gebruiken.

Reeves: "We zijn erg enthousiast hoe objecten en levels die door gebruikers worden gemaakt uiteindelijk geld voor ze kunnen opleveren. Uiteindelijk is dat de bedoeling, maar alles zal gratis zijn tijdens de lancering van Little Big Planet. We weten hoe belangrijk het is voor mensen om te genieten van het spelen, het maken en het delen."

Alhoewel het belangrijk is voor Sony om het materiaal dat online staat zo toegankelijk mogelijk te maken voor een zo groot mogelijke groep gamers (en dat kan vooral door zoveel mogelijk gratis te houden), is het natuurlijk een interessant idee om het harde werk van sommige gamers te belonen met de mogelijkheid hen geld voor hun producten te laten vragen.