De piraten-RPG Sea Dogs ligt ten grondslag aan het succes van de Russische uitgever Akella en misschien wel daarom kan de uitgever maar geen afscheid nemen van het genre. Naast het al uitgebrachte Pirates of the Caribbean en Age of Pirates: Caribbean Tales, heeft men momenteel nog eens twee van zulke games in ontwikkeling, namelijk Captain Blood en Swashbucklers: Blue vs. Gray. En aan die imposante lijst is onlangs ook nog City of Abandoned Ships toegevoegd.

Deze laatste game lijkt van al Akella's piratengames misschien wel het meest op Sea Dogs. Het spel laat je een nauwkeurige nabootsing van de Cariben vrij verkennen, van Bermuda tot Cuba. Je kunt in je eentje op pad gaan, of je aansluiten bij één van de vier beschikbare naties, waar ook Nederland tot behoort. Voor het RPG-gedeelte heeft men een nieuw RPG-systeem ontwikkeld dat toevalligerwijs tot de afkorting P.I.R.A.T.E.S leidde, wat staat voor Power, Impression, Reaction, Authority, Talent, Endurance en Success.

City of Abandoned Ships wordt in het eerste kwartaal van 2008 verwacht, maar Akella kennende duurt het nog veel en veel langer voordat we het spel daadwerkelijk kunnen spelen.