Microsoft heeft vandaag alweer de tweede uitbreiding voor Age of Empires III aangekondigd. De eerste uitbreiding, Warchiefs, liet ons de koloniale tijd eens vanuit het perspectief van de oorspronkelijke bewoners van het Amerikaanse continent bekijken. Met Age of Empires III: The Asian Dynasties komen Aziatische volkeren aan bod. Het spel situeert zich tussen eind 15e en eind 19e eeuw.

Naast de toevoeging van verschillende Aziatische beschavingen, belooft het spel ook nieuwe manieren om te winnen en te handelen. Daarnaast zullen er nieuwe Aziatische wonderen in het spel zitten. Verder belooft Asian Dynasties een stuk pittiger te zien het originele spel en de vorige aanvulling, omdat de meeste Age of Empires III-spelers inmiddels al behoorlijk bedreven zijn geraakt. Age of Empires III: The Asian Dynasties biedt daarnaast betere ondersteuning voor Windows Vista.

Opvallend is dat de ontwikkeling van het spel in handen is van Big Huge Games, de ontwikkelaar van Rise of Nations, en niet meer van Ensemble Studios. Meer over het spel, inclusief de eerste drie screenshots, lees je in dit vraag-antwoord-gesprek bij GameSpot.