Uit Funcoms financiële rapporten voor het vierde kwartaal blijkt dat het bedrijf 23,3 miljoen dollar (ongeveer 18,3 miljoen euro) verlies heeft gemaakt. Belangrijkste oorzaak is de tegenvallende resultaten van de MMORPG Age of Conan: Hyborian Adventures, die zorgden voor een waardedaling voor Funcom van 22,8 miljoen dollar (ongeveer 17,9 miljoen euro). Het hoofd van de financiën bij Funcom is vanwege de tegenvallende resultaten opgestapt.

Volgens schattingen is het aantal abonnees van de MMO gezakt tot onder de 100.000. Ter vergelijking, World of Warcraft heeft meer dan 11 miljoen betalende abonnees. Aanvankelijk zag de toekomst voor Age of Conan er rooskleurig uit. In de week van de lancering bereikte het spel al 400.000 abonnees en dat aantal steeg zeer snel naar 700.000. In de Verenigde Staten was de game na World of Warcraft en Spore het best verkopende PC-spel van 2008. De tegenvallende resultaten komen volgens Funcom voor een deel doordat mensen zich korter abonneren dan aanvankelijk werd verwacht. Het gebrek aan betalende abonnees bleek eerder dit jaar al, toen Funcom besloot te snijden in het aantal servers.

Funcom wil zich nu gaan richten op het uitbrengen van Age of Conan in nieuwe gebieden, waaronder Polen en Rusland, en het revitaliseren van de game in hun belangrijkste markten. Het bedrijf verwacht in het eerste kwartaal van 2009 een opbrengst tussen de zes en acht miljoen dollar uit de abonnementen te halen.