De Xbox 360 heeft op dit moment nog niet bijzonder veel ervaring met massive multiplayer online role playing games, maar ontwikkelaar Funcom is ervan overtuigd dat hun Age of Conan: Hyborian Adventures een groot succes zal zijn op de console.

Erling Ellingsen, project manager bij Funcom, verwacht dit omdat de game goed aansluit bij het action-adventure geöriënteerde publiek. “We hebben een erg goed gevoel over deze versie van het spel,” zegt Ellingsen. “Vechten in Age of Conan is dynamisch, real-time en hands-on, aspecten die het spel veel geschikter maken voor een console release dan andere MMO titels.”

Ellingsen legt verder uit dat de Xbox 360 versie van Age of Conan uit zal komen na de release op de PC (2 november in Europa) en dat een apart development team zich op dit moment bezig houdt met het optimaliseren van de consoleversie.

“Het is belangrijk om te vermelden dat Age of Conan niet zomaar een port van de PC gaat worden, maar dat er keihard wordt gewerkt om een aangepaste Xbox 360 versie te maken,” aldus Ellingsen.