Advocaat: "Activision's gebruik Cobain niet rechtmatig" | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Activision heeft na Love's aantijgingen verklaard toestemming te hebben gekregen, onder andere van Love zelf, om Cobain's muziek en beeltenis in de game te gebruiken. "Activision's verklaring is niet accuraat in die zin dat ze suggereren onbelemmerd gebruik te kunnen maken van Kurt's naam en beeltenis", zegt advocaat Frank. "De overeenkomst die Activision heeft met de stichting geeft ze niet het recht om zijn naam en beeltenis te gebruiken op een manier die zijn imago beschimpt".

Bon Jovi

Het discu iepunt in deze zaak gaat niet om het feit dat Cobain te zien is in de game, maar dat hij als speelbaar personage in de game verwerkt zit. Hierdoor kan hij alle nummers zingen die in de game zitten. Zo is Cobain op te zien als de zanger van Bon Jovi's You Give Love a Bad Name.De overgebleven bandleden van Nirvana gaven ook aan ontsteld te zijn hierover en te hopen dat Activision hier iets aan gaat doen. Love's advocaat spreekt dezelfde wens uit: "We eisen dat de [Cobain-]stichting pa ende actie neemt om Meneer Cobain's imago te beschermen en hopen dat Activision dit al uit zichzelf zal doen en voorkomt dat gebruikers met Cobain de nummers van anderen zingen".
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou