Een van Nintendo's beste Gameboy Advance titels voor het einde van dit jaar zou Advance Wars moeten zijn. Met een releasedatum voor Oktober zou deze game de verkopen van de GBA nog eens op moeten krikken. Helaas kunnen we nu constateren dat de game niet meer uitkomt in Europa. Advance Wars is namelijk een spel waarin je als een strateeg oorlog moet voeren met de tegenstander. De game is te vergelijken met een draagbare Red Alert.

Na de ramp op 11 September in Amerika zou de game al uitgesteld worden maar nu besloot Nintendo het hele idee toch maar af te zeggen. Men wilde liever niet dat de kinderen die deze game spelen hierdoor nog meer in aanraking komen met de oorlog. In Amerika is de game nog wel uitgekomen maar het is nog maar de vraag of Nintendo verder gaat met het uitbrengen van deze game.

Update:

Nintendo ontekend dat de game wordt gecancelled in Europa, en zegt dat ze alleen de releasedatum hebben verschoven naar 'ergens in 2002'. Zoals het er nu naar uitziet zal de game dus gewoon in Europa verschijnen, alleen iets later dan gepland.