Nieuws
Adr1ft

Adr1ft op 28 maart uit voor pc en Oculus Rift

PlayStation 4- en Xbox One-versies verschijnen later

Geschreven door Lucas May op

Adr1ft is vanaf 28 maart beschikbaar voor pc en Oculus Rift. De game is ook te spelen zonder de virtual reality headset.

Adr1ft verschijnt op een nog onbekende datum ook op PlayStation 4 en Xbox One. De game wordt gemaakt door Three One Zero, een team geleid door Adam Orth, voormalig medewerker van Microsoft. Adr1ft wordt door het team omschreven als een first person experience-game. 

 In de game wordt het verhaal verteld van een astronaut in nood. Het verhaal begint met de speler die wakker wordt in de ruimte, omsingeld door een vernield ruimtestation. Volgens Orth is Adr1ft geïnspireerd door zijn ervaringen met de aankondiging van de Xbox One. Oorspronkelijk moest de console altijd verbonden zijn met het internet. Hierdoor ontving hij een groot aantal persoonlijke dreigementen, wat zijn leven sterk beïnvloedde. Deze ervaring heeft de ontwikkeling en het verhaal van Adr1ft beïnvloed.

De lancering van Adr1ft is op dezelfde datum als de lancering van de Oculus Rift. De prijs werd gisteren aangekondigd, Nederlanders betalen 699 euro exclusief verzendkosten voor de headset. Op Steam verschijnt ook een versie van Adr1ft die zonder Oculus Rift te spelen is.

Bron: Twitter

Dit artikel delen:

Lees meer

Nieuwsanalyse: Waarom de Oculus Rift zo duur is geworden Mafia 3 verschijnt mogelijk in april
1

Reacties op: Adr1ft op 28 maart uit voor pc en Oculus Rift

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    Erwintjuh

    • 7 januari 2016 23:20
    Hebben ze slim bekeken. Die game was dus allang klaar, alleen nog op de release date gewacht van de eerste HMD. Wel nieuwsgierig naar deze game. Mooie sfeer, maar die constante zoektocht naar zuurstof staat me wat tegen. Hoop dat er wat meer in zit dan dat.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.