Activision verwacht maar liefst een stijging van 84% in netto inkomsten van het derde kwartaal in het fiscale jaar, tevens verwachten zij een hogere omzet in het vierde kwartaal.

De uitgever verwacht in het vierde kwartaal echter wel een iets grotere deuk op te lopen in de winsten dan gepland. Dit vanwege gehannes met de opties op de beurs, en het verplaatsen van Enemy Territory: Quake Wars naar het volgende fiscale jaar (2008).

Het voorlopige derde kwartaal ziet er, met cijfers, als volgt uit:

Een netto omzet van $822,8 miljoen, enkele miljoenen meer dan in het vorige jaar, waar $816,2 miljoen. In winst vertaalt zicht dat echter in een groter nummer, getuige de $124,8 miljoen tegenover de $67,9 miljoen uit 2006. Deze cijfers zijn volgens Activision voornamelijk te danken aan succesvolle releases van onder andere Guiter Hero II, Call of Duty 3, Marvel: Ultimate Alliance en Tony Hawk's Project 8.

"Tijdens het kwartaal hebben we de Call of Duty en Tony Hawk franchises laten groeien, terwijl we er ook enkele nieuwe bij hebben gekregen: Guitar Hero en Marvel: Ultimate Alliance. Een perfect moment om aan next-gen systemen aan te passen geven de sterke lanceringen voor de PS3, in de VS, en de Wii, in de VS en Europa, aan. De aanhoudende koopkracht onder xbox360 bezitters verspreid over de wereld is hier ook een goed teken voor. Als we verder in de toekomst kijken blijven we positief. De mogelijkheden van de nieuwe consoles, de al aanwezige basis van de huidige consoles, aanhoudende groei in de handheld systemen, de hogere lat voor nieuwere developers en onze eigen kwaliteiten geven ons een goede mogelijkheid om onze omzetten, winsten en marges uit te breiden," aldus een concluderende Robert Kotick, CEO en voorzitter van Activision