Activision ziet winst stijgen met 84% | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Activision verwacht maar liefst een stijging van 84% in netto inkomstenvan het derde kwartaal in het fiscale jaar, tevens verwachten zij eenhogere omzet in het vierde kwartaal.

De uitgever verwacht in het vierde kwartaal echter wel een iets groteredeuk op te lopen in de winsten dan gepland. Dit vanwege gehannes met deopties op de beurs, en het verplaatsen van Enemy Territory: Quake Warsnaar het volgende fiscale jaar (2008).

Het voorlopige derde kwartaal ziet er, met cijfers, als volgt uit:

Een netto omzet van $822,8 miljoen, enkele miljoenen meer dan in hetvorige jaar, waar $816,2 miljoen. In winst vertaalt zicht dat echter ineen groter nummer, getuige de $124,8 miljoen tegenover de $67,9 miljoenuit 2006. Deze cijfers zijn volgens Activision voornamelijk te dankenaan succesvolle releases van onder andere Guiter Hero II, Call of Duty3, Marvel: Ultimate Alliance en Tony Hawk's Project 8.

"Tijdens het kwartaal hebben we de Call of Duty en Tony Hawk franchiseslaten groeien, terwijl we er ook enkele nieuwe bij hebben gekregen:Guitar Hero en Marvel: Ultimate Alliance. Een perfect moment om aannext-gen systemen aan te pa en geven de sterke lanceringen voor dePS3, in de VS, en de Wii, in de VS en Europa, aan. De aanhoudendekoopkracht onder xbox360 bezitters verspreid over de wereld is hier ookeen goed teken voor. Als we verder in de toekomst kijken blijven wepositief. De mogelijkheden van de nieuwe consoles, de al aanwezigebasis van de huidige consoles, aanhoudende groei in de handheldsystemen, de hogere lat voor nieuwere developers en onze eigenkwaliteiten geven ons een goede mogelijkheid om onze omzetten, winstenen marges uit te breiden," aldus een concluderende Robert Kotick, CEOen voorzitter van Activision


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou