"Activision evalueert haar studio's constant om er voor te zorgen dat ze goed aansluiten op de producten en algemene strategische doeleinden", aldus een statement van de uitgever. "Als onderdeel daarvan hebben we recentelijk de moeilijke maar noodzakelijke beslissing genomen om Shaba Studios te sluiten. We zijn dankbaar voor de inbreng van de studio en we wensen dit getalenteerde team succes in toekomstige bezigheden."

Concurrentie DJ Hero

Activision heeft ook 30 werknemers van 7 Studios ontslagen - zo'n 50 procent van de studio. Deze studio werd eerder dit jaar opgekocht door Activision. Op dat moment werkte het bedrijf voor uitgever Genius aan Scratch: The Ultimate DJ , een game die veel lijkt op Activision's DJ Hero.

Genius verkreeg na een rechtszaak de rechten op Scratch: The Ultimate DJ en vond een nieuwe ontwikkelaar voor de game. Activision ontkent 7 Studios te hebben opgekocht omdat Scratch een mogelijke concurrent voor DJ Hero was. In een nieuwe rechtszaak werd Activision op dat punt in het gelijk gesteld.