Activision werd eerder vrijgesproken van de aanklacht dat het moedwillig de release van Scratch: The Ultimate DJ probeerde uit te stellen. De uitgever moet nu echter alle merkgebonden codes en informatie met betrekking tot Scratch, die het in huis haalde met de overname van 7 Studios, teruggeven aan Genius. Bovendien heeft diezelfde rechter bepaald dat 7 Studios geen informatie betreffende Scratch: The Ultimate DJ mag uitwisselen tussen hen en Activision. Dit wordt een 'wall-off' genoemd in de Verenigde Staten.

Activision wilde destijds de broncode van Scratch: The Ulitmate DJ overkopen van Genius, maar ving bot bij de uitgever. Activision heeft vervolgens met succes 7 Studios overkocht, de ontwikkelaar die in opdracht van Genius werkte aan Scratch: The Ultimate DJ.

Wordt vervolgd

Genius wordt nu gedeeltelijk in het gelijk gesteld, maar wil duidelijk meer volgens een persbericht op Gamesindustry.biz: "Na het succesvol verkrijgen van het verbod wil het bedrijf achter Scratch: The Ultimate DJ doorgaan met het vervolgen van Activision en 7 Studios, doordat ze schade  hebben aangebracht met het vertagen van de release en de overname van Scratch. Bovendien gelooft het bedrijf dat de acties van Activision omtrent Scratch: The Ultimate duidelijk een poging waren om te voorkomen dat de game voor hun eigen game, DJ Hero, op de markt kwam."