Activision moet source-code Scratch afstaan | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Activision werd eerder vrijgesproken van de aanklacht dat het moedwillig de release van Scratch: The Ultimate DJ probeerde uit te stellen. De uitgever moet nu echter alle merkgebonden codes en informatie met betrekking tot Scratch, die het in huis haalde met de overname van 7 Studios, teruggeven aan Genius. Bovendien heeft diezelfde rechter bepaald dat 7 Studios geen informatie betreffende Scratch: The Ultimate DJ mag uitwi elen tu en hen en Activision. Dit wordt een 'wall-off' genoemd in de Verenigde Staten.

Activision wilde destijds de broncode van Scratch: The Ulitmate DJ overkopen van Genius, maar ving bot bij de uitgever. Activision heeft vervolgens met succes 7 Studios overkocht, de ontwikkelaar die in opdracht van Genius werkte aan Scratch: The Ultimate DJ.

Wordt vervolgd

Genius wordt nu gedeeltelijk in het gelijk gesteld, maar wil duidelijk meer volgens een persbericht op Gamesindustry.biz: "Na het succesvol verkrijgen van het verbod wil het bedrijf achter Scratch: The Ultimate DJ doorgaan met het vervolgen van Activision en 7 Studios, doordat ze schade  hebben aangebracht met het vertagen van de release en de overname van Scratch. Bovendien gelooft het bedrijf dat de acties van Activision omtrent Scratch: The Ultimate duidelijk een poging waren om te voorkomen dat de game voor hun eigen game, DJ Hero, op de markt kwam."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou