Met Guitar Hero is het gitaar spelen op je spelcomputer tot het uiterste verfijnd. Met Rock Band zijn daar ook de drums bij gekomen. Wat missen we nog? Zoveel instrumenten, maar een DJ-set zou wel eens één van de eerste nieuwe instrumenten kunnen zijn.

Activision, het bedrijf dat kortgeleden samen ging met Blizzard en Guitar Hero III uitgeeft, heeft de naam 'DJ Hero' laten vastleggen. Het wordt een product dat gebruik gaat maken van 'controllers' en 'downloadable content'.

Wij nemen voor het gemak aan dat dit een nieuwe weg in de Guitar Hero-franchise zal worden, áls Activision tenminste besluit wat met het handelsmerk te doen. Het is vrij normaal om een naam voor de zekerheid vast te leggen, mocht een bedrijf desbetreffende naam ooit nog eens nodig hebben.

Daarnaast is vorige week aangekondigd dat Activision met versie van Guitar Hero komt waarin alleen maar Aerosmith-nummers in zitten. Ze zijn dus bepaald niet vies van gebruik maken van de populariteit van dit frisse genre, al maakt dat ons zolang de kwaliteit van hoog niveau blijft niet veel uit. Wat hebben we verder eigenlijk nog nodig? Trompet Hero? Tease my Triangle? Ikzelf pleit voor de Australische didgeridoo.