Activision klaagt Netflix aan wegens 'afstropen' CFO

Activision klaagt Netflix aan wegens 'afstropen' CFO

Activision klaagt Netflix aan wegens het 'afstropen' van chief financial officier Spencer Neumann. Dat meldt href="https://deadline.com/2020/12/netflix-lawsuit-activision-executive-poaching-spencer-neumann-fox-viacomcbs-1234650264/" rel="noopener noreferrer" target="_blank">Deadline</a>.

"Om het personeelsbestand naar wens samen te stellen ontslaat Netflix niet alleen op brute wijze werknemers die het bedrijf 'voldoende' acht, maar voert het ook een jarenlange campagne om werknemers op onwettelijke wijze bij concurrenten weg te kapen, ongeacht hun contracten", luidt de aanklacht.

Neumann begon in 2017 bij Activision en sloot een contract om daar tot april 2020 werkzaam te zijn. In 2018 werd hij echter ontslagen, volgens de uitgever omdat Netflix hem 'afleidde' en zijn contract hielp verbreken. Dat zou zijn gebeurd tijdens onderhandelingen tussen de twee bedrijven over een samenwerking rondom Activisions 'lineaire content'.

Netflix werd eerder om dezelfde reden aangeklaagd door Fox en Viacom. Lees hier de volledige aanklacht.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Blijft raar dat je niet eerder weg zou mogen, terwijl andersom geen probleem is, in de VS..

0
test

@SuperDre vind het heel logisch, je hebt een contract en daar hou je je aan.

0
test

@HunterSeeker Oké, maar vind je het (ook) logisch dat het bedrijf zich hier aan moet houden?

0
test

@HunterSeeker Dus als jij een contract hebt voor 3 jaar, maar je vindt in de plek toch niet leuk of je vindt inmiddels een betere/leukere plek, dan blijf jij ook netjes je contract uitdienen tot het einde ipv gewoon de standaard opzegperiode? Maar zelfs als de werknemer dus er met de pet naar gooit, maar toch wel doet wat er in het contract is afgesproken, dan vindt jij het dus wel dat de werkgever de werknemer mag ontslaan, maar andersom niet? Ik vind het eigenlijk al te gek voor woorden dat wanneer jij ontslag neemt (omdat je het niet naar je zin hebt, maar ook niet meteen een andere baan kunt vinden) je geen uitkering krijgt, maar als je baas je er uit flikkert omdat deze jouw niet leuk vindt, je wel een uitkering krijgt.

0

Aanbevolen voor jou