De normaal zo stille zondag wordt opgeschud met het bericht dat de uitgevers Activision en Vivendi Games, waar onder andere Blizzard en Sierra deel van uitmaken, zijn gefuseerd in de nieuwe onderneming Activision Blizzard. Groot aandeelhouder in Activision Blizzard wordt Vivendi, de eigenaar van Vivendi Games, dat met 52% een merendeel verwerft in het bedrijf. De marktwaarde van het nieuwe bedrijf bedraagt 18 miljard dollar en het is daarmee in een klap de grootste third party games publisher.

Beide partijen hopen dat de gecombineerde krachten voordeel op gaan leveren. Activision is momenteel present op alle consoles met franchises als X-Men en Spider-Man. Vivendi Games heeft natuurlijk het zeer succesvolle en winstgevende World of Warcraft in de portfolio en komt binnenkort met Starcraft II op de proppen. Ook is Vivendi eigenaar van franchises als Spyro the Dragon en Crash Bandicoot.

Blizzard heeft aangegeven dat naast de economische voordelen die de fusie zou moeten opleveren, er weinig tot niets zal veranderen aan de situaties bij de twee bedrijven. De filosofie, de games, het personeel, het moet allemaal hetzelfde blijven. Weten we dat ook weer.

Daarnaast is aangegeven dat men bezig is of aan de slag gaat met Call of Duty 5, een nieuwe racer van Bizarre (de mannen achter Project Gotham Racing), een nieuwe Tony Hawk en Guitar Hero 4.