Activision Blizzard ontslaat zo'n acht procent van werknemers

Activision Blizzard ontslaat zo'n acht procent van werknemers

Activision Blizzard gaat "ongeveer acht procent" van zijn werknemers ontslaan.

Afgelopen weekend gingen er al geruchten dat er honderden banen bij de uitgever geschrapt zouden worden. Dit blijkt nu te kloppen, zo laat het bedrijf weten tijdens het bekendmaken van zijn kwartaalcijfers. Acht procent van alle werknemers van Activision Blizzard komt neer op zo'n 770 werknemers.

Ondanks de ontslagen laat CEO Bobby Kotick weten dat de financiële resultaten van het bedrijf in 2018 "de beste in onze geschiedenis zijn, en we niet eens ons volledig potentieel hebben bereikt". Om dat in het vervolg wel te kunnen doen, worden er nog meer mensen op belangrijke franchises zoals Call of Duty, CandyCrush, Overwatch, Warcraft, Hearthstone en Diablo gezet. Alles daarbuiten heeft een lagere prioriteit en daar zullen dan ook de klappen vallen.

Activision Blizzard laat niet weten waar de ontslagen precies vallen, maar Kotaku meldt dat werknemers bij Activision, Blizzard, King en andere studio's zoals High Moon er onder vallen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dat zal een leuke brief zijn geweest aan alle medewerkers. “Bedankt voor jullie inzet, hierdoor hebben wij financieel het beste jaar ooit gehad. Daarom zijn wij verheugd om 720 mensen de laan uit te sturen” Wat een bedrijf zeg

0
test

@Jumpman Dat heet gewoon een succesvol bedrijf leiden. Je moet verder vooruit kijken, waarom onnodige mensen aanhouden als je een plan hebt waarbij je met minder door kunt (waardoor het bedrijf 'gezonder' wordt). De ontslagen gaan overigens dus ook vallen bij de sales-/esportsafdelingen, niet de game-development. Je bent juist een slechte zakenman als je onnodig mensen gaat aanhouden, het is een business, geen liefdadigheidsinstantie.

0
test

@SuperDre dat snap ik maar het succes van een bedrijf is vaak een team effort. Je kan natuurlijk concluderen dat je deze mensen nu niet meer nodig hebt maar ook zij hebben geholpen aan het succes en voor die mensen zal het niets uit maken want zij worden weggestuurd bij een bedrijf wat een financieel record jaar heeft. Dit valt nooit lekker op je bord ook al weet je dat het bedrijf er nog gezonder door wordt. Je zou dan als fatsoen wel hier een duidelijke scheiding in moeten maken. Niet presenteren dat je een succes jaar hebt gehad en vervolgens 8 procent ontslaan. .Doe dat dan 2 maanden ervoor of erna maar niet in hetzelfde zegje. Maar ik bekijk het wellicht ook teveel van de menselijke kant, geef ik direct toe.

0

'we hebben 7.5 biljoen verdient, om volgend jaar nog meer te verdienen, ontslaan we mensen!' Jim sterling had hier een goeie video over van de week ( https://www.youtube.com/watch?v=HmW0GhdDOvw ) smerige corporate greed.

0
test

@casualkiller Nee, het was een OMZET van 7,5 miljard (billion=miljard, niet biljoen), dat is dus geen winst. En het is en blijft gewoon een business, niets meer, niets minder, deze industrie is niet anders dan bv die auto industrie of electronica industrie, er zal geld binnen moeten komen. Men moet namelijk ook vooruit kijken voor wanneer het slecht zal gaan. En de ontslagen gaan vallen in de sales/esports afdelingen, NIET in de game-development afdelingen. Gamers denken dat games iets bijzonders is, maar dat is echt gewoon puur een product, net zoals brood, niets meer, niets minder.

0

@SuperDre ok tof, ik wil jou nog wel eens horen als je bedrijf dikke winst maakt, de ceo bonussen van miljoenen krijgen en jij op straat wordt gezet omdat er nog meer winst gemaakt moet worden. Het gaat hier nog steeds om levens van mensen die beïnvloed worden , die op straat staan en mensen die over hun rug er beter zijn van worden. maar kennelijk vind jij het niet erg, want het is toch maar de sales afdeling.

0

Aanbevolen voor jou