Activision Blizzard-CEO had plannen voor nieuwe Guitar Hero en Skylanders

Activision Blizzard-CEO had plannen voor nieuwe Guitar Hero en Skylanders

Activision Blizzard-CEO Bobby Kotick had plannen voor een nieuwe Guitar Hero en Skylanders.

Dat blijkt uit een interview met Venturebeat, waarin Kotick zich uitlaat over de overname van Activivision Blizzard door Microsoft.

"Phil [Spencer] en ik begonnen te sparren over de toekomst. Ik zal drie interessante dingen noemen. Ik wilde al een tijdje een nieuwe Guitar Hero maken, maar ik wilde geen teams aan de productie, productieketen en het testen daarvan uitbesteden. En de chiptekorten zijn enorm.

We hadden niet echt de mogelijkheid om dat te doen. Ik had een hele gave visie voor de volgende Guitar Hero, maar ik realiseerde me dat we niet de middelen hadden om die te verwezenlijken."

"En de volgende Skylanders ook", vervolgt Kotick. "Een van de grootste teleurstellingen van m'n carrière is dat mensen met slechte alternatieven op de markt kwamen. Ze dumpten dumpten die allemaal op de markt, en vernietigden de markt - terwijl het een hele gave kans was."

De CEO voegt daaraan toe dat Microsoft momenteel wel de middelen heeft om dergelijke games uit te brengen.

Microsoft geeft officieel aan dat Bobby Kotick na de overname aanblijft als directeur van Activision Blizzard. Volgens bronnen van Wall Street Journal wordt echter verwacht dat Kotick opstapt als de deal rond is.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

De vorige Guitar Hero reboot was ook behoorlijk geflopt. Het idee is cool maar gewoonweg te duur voor een volledige game.

0
test

Was Skylanders nou zoveel beter dan Disney Infinity en Amiibo? Begreep dat het vooral een giga cashgrab was toch? Het trouwens wel meer verwacht van Amiibo, die zijn echt vrij nutteloos (zien er wel mooi uit overigens).

0

@WvA Voor kinderen waren de games best leuk, je kon makkelijk samen spelen en de figuren makkelijk uitwisselen. Tegenwoordig is bijna alles een cashgrab. Vrijwel alle grote games van de grote bedrijven moet veel geld aan verdiend worden, microtransacties, xp boosters noem maar op.

0
test

@Ziminar Het was goed gemaakt. Bij een deel kon je vijanden vangen en inzetten als alle maar als je ze in het gevang liet zitten dan hoorde je die via de speaker in her portal. Grappig.

0

Aanbevolen voor jou