Zowel GameSpy als IGN berichten over het definitieve einde van de uitgever Acclaim, dat na 17 jaar aanwezigheid in de gamesbuisness het hoofd, door enkele managementblunders en geflopte games, niet boven water heeft weten te houden.

De werknemers zijn afgelopen vrijdag, na een korte spoedvergadering, naar huis gestuurd, ze kregen 15 minuten de tijd om hun spullen bij elkaar te pakken. Het is nog onzeker of ze hun salaris voor de maand augustus wel zullen ontvangen. Acclaim had zo'n 600 werknemers en ontwikkelstudio's in onder andere Manchester en Austin, Texas.

De meeste toekomstige games van Acclaim's interne studio's, zullen naar alle waarschijnlijkheid worden afgevoerd. Bij Acclaim zelf werkte men onder andere aan 100 Bullets, Interview With a Made Man, The Last Job en Emergency Mayhem. Games die slechts werden uitgegeven, zoals The Bard's Tale, zullen op zoek moeten naar een nieuwe uitgever.

Acclaim had ook nog een aantal games op stapel staan die al wel voltooid zijn, maar nog niet in duplicatie zijn genomen. Het betret hier de racegame Juiced en de retro-shooter The Red Star. Wat met deze titels precies gaat gebeuren is onduidelijk, maar het lijkt erop dat Acclaim ze in ieder geval niet meer uit zal geven. Juiced werd door het externe Juice Games ontwikkeld, The Red Star was een intern project van Acclaim.

Nog meer onduidelijkheid is er over Combat Elite: World War II Paratroopers, dat reeds in juni op de markt had moeten komen maar door een geschil tussen ontwikkelaar Battleborne en uitgever Acclaim, uitgesteld werd. De rechtszaak omtrent deze titel loopt nog, maar zou met het failliesement van Acclaim wel eens onderbroken kunnen worden. Wat Battleborne dan met de titel aan zal moeten, is onduidelijk. Waarschijnlijk zit er niets anders op dan op zoek te gaan naar een nieuwe uitgever, wat dan de derde op rij zal zijn.