Ontwikkelaar en uitgever Acclaim heeft vandaag maar liefst vier nieuwe games aangekondigd die allen achter gesloten deuren op de E3 te bewonderen zijn.

Emergency Mayhem

Emergency Mayhem is een hilarische arcadegame waarin de speler de controle krijgt over drie hulpdiensten in een hectische stad. Het spel omvat een zeventigtal minigames die het werk van de hulpdiensten moeten symboliseren. Als speler race je daarnaast als een gek door de stad om alle zaken op orde te stellen. Het spel zou vooral als multiplayer partygame tot zijn recht moeten komen. De release vindt plaats in de lente van 2005.

ATV Quad Power Racing 3

Daar waar het tweede deel nog door Climax ontwikkeld werd, heeft nu Acclaim Studios Manchester het roer overgenomen om het derde deel in de ATV Quad Power Racing reeks te ontwikkelen. Dit maal is er een online mode tot zes spelers toegevoegd en zal je meer ATV's kunnen besturen en daarop nieuwe en toffere stunts uit kunnen voeren. Meer van hetzelfde dus, maar ATV Quad Power Racing 2 was gelukkig een degelijke game waarvan we er best nog eentje lusten in de lente van 2005.

The Last Job

Gangstergames zijn momenteel aan een opmars bezig en Acclaim geeft je in The Last Job zelfs de controle over een heel team gangters die het gezamenlijk op moeten nemen tegen beveiligingsmensen, SWAT teams en politieagenten, terwijl ze hun best doen banken en andere gebouwen te beroven. Het klinkt als een omgekeerde Rainbow Six, alvast erg leuk bedacht. Hopelijk zorgt Acclaim Studios Cheltenham ook voor een goede uitwerking, men heeft nog tot begin 2005 de tijd.

Interview with a Made Man

Interview with a Made Man is de titel van een heuse Mafia-game die Acclaim tegen het eind van 2005 op de markt hoopt te brengen. Het spel baseert zich op waargebeurde feiten en wordt gemaakt in samenwerking met Mafia-schrijver David Fisher. Het spel is het eerste deel in een Mafia-trilogie en hoopt de Mafia-wereld zo realistisch mogelijk op het scherm te toveren. In zo'n 20 omgevingen zal je met 25 wapens keet mogen schoppen en mogen luisteren naar authentieke muziek uit de 60s, 70s en 80s.

Alle vier de games zullen op Playstation 2 en Xbox verschijnen.