Abandoned-trailerapp lanceert dinsdag op PS5, aankondiging via Keighley volgt

Abandoned-trailerapp lanceert dinsdag op PS5, aankondiging via Keighley volgt

De speciale trailerapp voor de PlayStation 5-game Abandoned lanceert aanstaande dinsdag op de console, zo is bevestigd.

Hasan Kahraman, de oprichter van de Nederlandse ontwikkelaar Blue Box Game Studios, vertelde Gamer.nl aan de telefoon dat de eerder aangekondigde app op 22 juni lanceert. Met de Abandoned Realtime Trailers PS5-app moet het systeem trailers daadwerkelijk zelf renderen, wat voor de meest nauwkeurige weergave zou moeten zorgen. De ontwikkelaar vergelijkt het met het afspelen van een demo, zij het een demo waar spelers zelf geen controle over hebben.

Kahraman liet in het telefoongesprek weten dat er aanstaande dinsdag nog geen trailer van de game wordt getoond in de app, maar dat er wel duidelijk uitgelegd wordt hoe de app werkt en wat mensen kunnen verwachten. Ook moet er dieper ingegaan worden op de technische aspecten achter Abandoned. Overigens lanceert de app op die dag volgens Kahraman nog niet in China en Japan.

Abandoned werd eerder dit jaar onthuld via PlayStation Blog en speelt zich af in een gedetailleerde spelwereld. De game draait om Jason Longfield, die plotseling ontwaakt in dit bos. Hij herinnert zich niet hoe hij hier komt, maar herinnert zich uiteindelijk dat hij is ontvoerd. Zijn hoofddoel is te ontsnappen. Realisme moet een belangrijke rol in Abandoned spelen. Zo schiet Jason minder accuraat wanneer hij buiten adem is - bijvoorbeeld van het rennen of door angst. 

De game kwam sinds onthulling vooral in het nieuws omdat fans vermoeden dat Kahraman eigenlijk niet de ontwikkelaar van de game is - men speculeert dat Abandoned de nieuwe game van Metal Gear- en Death Stranding-maker Hideo Kojima is. In een pas afgelegd interview door Gamer.nl meldde Kahraman al dat hier niets van klopt. De laatste dagen nemen de geruchten echter weer toe op internet, en vandaag haalde Gamer.nl in het telefoongesprek wederom verhaal. Kahraman ontkent wederom, en zegt dat er op zijn schouders ook een enorme druk komt te liggen vanwege de geruchten. Volgens hem maakt het niet uit wat hij doet om te bewijzen dat Kojima er niets mee te maken heeft - veel gamers blijven het toch stug volhouden.

Tot slot liet Kahraman weten dat er dinsdag, op dezelfde dat dat de PS5-app lanceert, een aankondiging met journalist en The Game Awards-presentator Geoff Keighley wordt gedaan. Die aankondiging vindt plaats via de social media-kanalen van Keighley. Wat de inhoud is, is niet bekend.

Abandoned
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Vermoed echt dat dit een Kojima game is

0
test

Als dit echt een Kojima game is echt petje af hoor. Blue Box is sinds 2015 een geregistreerd bedrijf, dat betekent dus dat Kojima dit plan al in 2015 heeft opgezet of een of andere mini-indie heeft gestrikt om hieraan mee te werken.

0
test

@poklaan kon laast niks vinden op kvk, maar vandaag op eens wel. Misschien verkeerd gekeken. Maar dat address in leiden moet je eens Google dat vond ik dan wel laast via Google en ziet er niet echt kantoor pand uit.

0

@hulstpower @poklaan Ik heb in april een uittreksel opgevraagd bij het KvK. De gemelde adressen (en het huidige adres) lijken inderdaad gewoon woningen/appartementen, en geen office-space waar je een klein team in kwijt kan. Dus -als- Hasan Karaman een serieuze developer is; dan werkt hij vanuit thuis. Dat gezegd hebbende: Hasan Karaman heeft niets noemenswaardig gepubliceerd, sterker nog: Alles waar hij bij betrokken lijkt te zijn is op de een of andere manier nooit uitgebracht. De kickstarter (met maar 1 backer!) werd opeens gestopt wegens een "private investor". 'The Haunting' op Steam werd 'opeens' overgenomen door een andere 'studio'. De zogenaamde 'console game look en feel' android game werd 'offline gehaald' omdat er geen 'high end androd devices' waren. De 'trailer' van Abandoned is een kant en klare Unreal asset pack: https://www.unrealengine.com/marketplace/en-US/product/procedural-forest-asset-pack (er zit een default level in en daarin lijkt de trailer gemaakt te zijn). Om Peter R de Vries te quoten: "Als iets 1 keer gebeurd is het een incident, als het in korte tijd 2 keer plaatsvind is dat heel toevallig. Als het 3 keer gebeurd is er sprake van een patroon, en als een 4e geval vrijwel identiek is, dan is dat ronduit verdacht (Goenavund!)" Verder is het erg opvallend dat de oude BBG site gewoon een standaardtemplate was met wat onzin-artikeltjes (met spelfouten); verre van professioneel; zeker niet voor een bedrijf. En Hasan zelf lijkt online amper te bestaan: geen portfolio; nooit officieel gewerkt aan games; geen na te trekken informatie op LinkedIn. Dit kan natuurlijk een keuze zijn; maar voor een jonge startende gamedeveloper is dit erg opmerkelijk.

0

@hulstpower ik ken die wijk, niet echt een plek waar je een game studio zou vinden

0

Aanbevolen voor jou