Nieuws
Pokemon lets go!

Aantal kernmechanieken ontbreekt in Pokémon: Let's Go Pikachu en Eevee

Nieuwe game bevat geen Held Items en Abilities

Geschreven door Rick Bloemzaad op
In Pokémon: Let's Go Pikachu en Eevee wordt een aantal kernmechanieken van de franchise weggehaald. Dit laat Serebii weten via een blogpost.

In de blog wordt uitgelegd dat een selecte groep mensen de eerste twee uur van de game mocht uitproberen. Daarin wordt volgens de blog al snel duidelijk dat er een significant verschil is tussen deze game en vorige games in de Pokémon-franchise.

Zo zijn elementen zoals Held Items en Abilities niet inbegrepen in de mechanieken. Held Items zijn speciale voorwerpen die een pokémon met zich meedraagt. Een Ability is een bepaald effect dat een pokémon op een passieve manier toepast tijdens een gevecht. Beide mechanieken zijn veel gebruikt in eerdere Pokémon-games.

Pokemon lets go!

Pokémon: Let's Go Pikachu en Eevee behouden wel IV's (Individual Values) en EV's (Effort Values). Deze functies dragen bij aan het bepalen en verhogen van de kwaliteiten van de betreffende pokémon. Echter lijkt de werking van EV's momenteel niet compleet duidelijk te zijn:

"Op dit moment is het moeilijk te zeggen hoe EV's in elkaar steken. Na een paar gevechten verschijnt er een +1 in één statistiek, zoals snelheid of aanval, maar deze +1 wordt ook verkregen bij de ontvangen candy wanneer de speler een pokémon overdraagt."

Vechten

Verder krijgen spelers meer XP bij het vangen van pokémon dan na gevechten. Met deze gevechten worden regelmatig Pokéballen gegeven als beloning om pokémon te kunnen blijven vangen.

Met deze veranderingen in mechanieken lijkt de franchise een poging te doen om nieuw publiek naar de Pokémon-game te halen en op een makkelijke manier kennis te laten maken met de Pokémon Go-achtige structuur.

Eerder werd bekend dat Nintendo speciale Switch-bundels gaat uitbrengen in het thema van Pokémon: Let's Go Pikachu en Eevee.

Pokémon: Let's Go Pikachu en Eevee verschijnen op 16 november voor Nintendo Switch.

Dit artikel delen:

Lees meer

Doe mee aan de Spider-Man-fotowedstrijd Ninja als eerste professionele gamer op cover van sportblad ESPN
1

Reacties op: Aantal kernmechanieken ontbreekt in Pokémon: Let's Go Pikachu en Eevee

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Galixy84

    • 19 september 2018 13:16
    Die IV's en EV's zorden ervoor dat ik hele fokprogramma's moest opzetten om perfecte pokemons te kweken. Wat was dat tijdrovend zeg.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.