In Australie is er een organisatie die zich bezig houdt met het vaststellen van de leeftijdsgrens op games en films. Ook mag deze organisatie, de Office of Film and Literature Classification (OFLC), games en films weigeren. Nu heeft deze organisatie 10 games onmiddellijk uit de schappen laten verwijderen. De reden hiervoor is het verschijnen van dit artikel in de Herald Sun. In deze krant staat een kleinschalig onderzoek waar in beweerd wordt dat games voor meer geweld in de samenleving zorgen. Máár er staat ook bij dat verdere onderzoeken wel noodzakelijk zijn voordat er een eenduidige conclusie getrokken mag worden.

Drie van de tien spellen zijn GTA3, Ghost Recon en Conflict Zone. De andere 7 zijn nog niet bekend. Hoogstwaarschijnlijk komt GTA3 helemaal niet meer terug. De andere 7 games zullen voor kerst ook niet terug zijn, aangezien deze weer tot in de details getest zullen worden.

Ook zijn er plannen om de testen voor nieuwe games verder uit te breiden, waardoor het weken kan duren voordat een game de winkel in mag.

Voodoo Extreme weet het stukje nog eens mooi samen te vatten:And on a related note, all Bee Gees albums have been banned from the homes of the VE staff due to the violence that ensues shortly after listening to it..Gelukkig zijn Nederlanders hier nuchterder in. Laten we hopen dat het zo blijft. Een goede oplossing zou overigens ook kunnen zijn om de winkeliers wat meer te controleren. GTA3 hoort ook niet aan 12-jarigen verkocht te worden! Voor het hele verhaaltje surf je naar AusGamers.com.