Aanbod oorspronkelijke Bayonetta-actrice zou hoger hebben gelegen

Aanbod oorspronkelijke Bayonetta-actrice zou hoger hebben gelegen

Volgens nieuwe claims zou Hellena Taylor, de stemactrice van Bayonetta die naar eigen zeggen een te laag aanbod had gekregen voor stemwerk in Bayonetta 3, eigenlijk veel meer aangeboden hebben gekregen.

Vorige week bleek dat stemactrice Jennifer Hale de stem van Bayonetta inspreekt in het aankomende derde deel. Dit in plaats van Hellane Taylor, die de heks in de eerste twee games van stem voorzag. Afgelopen weekend liet Taylor in een video op social media weten dat ze bedankte voor de rol omdat ze maar 4000 dollar aangeboden had gekregen van ontwikkelaar PlatinumGames. Ze noemde dit een belediging en riep fans op de game te boycotten.

De websites Bloomberg en VGC claimen nu van bronnen te hebben vernomen dat dit niet zou kloppen. PlatinumGames zou Taylor zo'n 3000 à 4000 dollar per sessie hebben aangeboden. Voor Bayonetta 3 zouden op zijn minst vijf sessies nodig zijn geweest en het totaalbedrag wat Taylor had kunnen verdienen zou op 15.000 dollar zijn uitgekomen. Dit zou ook nog eens een significante verhoging zijn geweest ten opzichte van wat Taylor voor haar werk in het tweede deel betaald kreeg. Taylor zou daarnaast hebben geëist dat ze ook een deel van de winst die op de game gemaakt gaat worden zou ontvangen.

Als reactie op de berichten van Bloomberg en VGC meldt Taylor in een privébericht aan laatstgenoemde website dat dit "compleet onwaar" is. De berichten dat ze 15.000 dollar had kunnen verdienen zouden volgens haar "een absolute leugen" zijn. "Ik wil deze situatie en de franchise achter mij laten. Ik laat mijn video's staan. Ze vertellen de waarheid."

Gisteren reageerde Jennifer Hale, de nieuwe stemactrice van Bayonetta, ook op de situatie. "Als een langdurig lid van de stemacteurgemeenschap, sta ik achter het recht van elke acteur om goed betaald te worden. Iedereen die mij kent of mijn carrière heeft gevolgd weet dat ik veel respect heb voor mijn collega's en dat ik voor hen door het vuur zou gaan."

Ze vervolgt: "Ik sta onder NDA en kan dus niet over mijn situatie praten, maar mijn reputatie zegt genoeg. Ik wil iedereen er aan herinneren dat deze game door een compleet team van hardwerkende, toegewijde mensen is gemaakt en ik hoop dat iedereen onbevooroordeeld kan kijken naar wat ze hebben gecreëerd. Ik hoop dat de betrokkenen op een vriendschappelijke en respectvolle manier hun geschillen kunnen oplossen."

De Bayonetta-reeks draait om de titulaire heks die middenin een gevecht tussen hemel en hel terechtkomt. De actiegames hebben qua gameplay wat weg van de Devil May Cry-serie, waarbij duizelingwekkende moves via combo’s aan elkaar geregen kunnen worden. In het derde deel moet Bayonetta samenwerken met enkele oude bekenden, zoals de journalist Luka en de Umbra-heks Jeanne. Ook de heks-in-de-dop Viola maakt haar opwachting. Bayonetta 3 verschijnt op 28 oktober op Nintendo Switch.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

is het nu klaar?

0
test

Het begint nu een wellus-nietus-verhaal te worden waar we als buitenstaanders weinig mee kunnen. Los van dit individuele geval: voice actors, maar ook tekstschrijvers, worden in de game industrie vaak zeer slecht betaald, dus op zich wel goed dat hier aandacht voor is. Of er iets in hyperkapitalistisch amerika gaat veranderen? Waarschijnlijk niet.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou