Battle royale-modus in Mavericks: Proving Grounds laat 400 spelers tegelijkertijd strijden | Gamer.nl

Battle royale-modus in Mavericks: Proving Grounds laat 400 spelers tegelijkertijd strijden | Gamer.nl

Mavericks: Proving Grounds wil 400 mensen tegelijkertijd in één battle royale-game laten vechten.

In een interview met PC Gamer vertelt Automaton-oprichter James Thompson dat ze tegelijkertijd vierhonderd spelers in een potje van de battle royale-modus in Mavericks: Proving Grounds willen laten strijden. In zowel PlayerUnknown's Battlegrounds als Fortnite: Battle Royale nemen 100 spelers het tegen elkaar op. In andere modi van Mavericks kunnen zelfs duizend spelers op een enkele server zitten. Ondanks deze grote hoeveelheid spelers richt Automaton erop om een game met een hoge grafische kwaliteit te produceren.

Om dit te bereiken maken ze grbruik van Improbable's SpatialOS-technologie. Op de website staat dat het "servers verbindt in de cloud om er één grote server van te maken". Zo zou de grote hoeveelheid spelers met elkaar verbonden kunnen worden.

Thompson maakte op 17-jarige leeftijd AI-software voor spelers in de mmorpg Runescape. Ondertu en werkt hij al sinds 2015 met Automaton aan Mavericks: Proving Ground. De game komt ergens dit jaar uit en het zal gaandeweg uitgebreid worden naar een mmo, met een grote hub genaamd The Capital aan het hart. Dit is een grote stad waar spelers kunnen handelen, zich inschrijven voor clans, het checken van achievements en andere MMO gedreven activiteiten ondernemen.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou