"Space-based ship-to-ship combat" en "first-person shooting"; niet echt een gebruikelijke combinatie. Toch heeft Virgin's nieuwste Xbox game 'Falcone: Into the Maelstrom' beide genres met elkaar gemengd. Het resultaat is een spel dat er volgens de screenshots grafisch mag wezen.

In 'Falcone' ben je een ruimtepiraat met een voorliefde voor het overvallen (en dus beroven) van convooien die tussen de verschillende planeten reizen. Zodra je in het space-combat gedeelte de verdediging van een schip hebt uitgeschakeld zal je schip landen en schakel je over naar de 1st person.Sophisticated enemy AI will provide a stern test for single gamers. However, Falcone won't be alone against the tidal wave of robotic foes the Legion throw against the gamer. As his reputation grows after each successful plundering mission, so will his band of followers.

(aub een image invoegen: http://www.game-trix.com/screens/falcone/falcone_ss_1.jpg)

Een specifieke actie van de speler heeft dus effect op meerdere punten in de game, iets wat tegenwoordig wel populair is bij bepaalde developers.

Het volledige artikel en alle 8 screenshots zijn bij GameTrix te vinden. Met dank aan Oscar van den Bosch voor het melden van dit nieuws.