"Op 22 oktober 2007, hebben Apogee, Take-Two en 2K Games een overeenstemming bereikt waarin Apogee aan 2K Games de exclusieve rechten geeft om een nieuwe game te ontwikkelen en uit te geven binnen Apogee's Duke Nukem-franchise. De nieuwe game heeft de werktitel Duke Begins en is niet dezelfde als [Duke Nukem Forever]". Dit staat te lezen in de rechtbankdocumenten.

Volgens de door advocaten van Apogee opgestelde documenten werd Duke Begins ontwikkeld door een ontwikkelaar die onder contract staat bij 2K Games en was de game gepland voor een release halverwege 2010. In april 2009 zou al het werk aan de game zijn stopgezet, zonder goedkeuring van Apogee.

Rechtszaak

2K Games en Apogee zijn sinds enkele maanden in een rechtszaak verwikkeld. Als basis voor de aanklacht beweert 2K dat Apogee de ontwikkeling van Duke Nukem Forever voortdurend heeft uitgesteld en dat het contractbreuk heeft gepleegd. 2K Games heeft vele miljoenen dollars geïnvesteerd in de game, die hoogstwaarschijnlijk nooit afgemaakt zal worden, omdat het ontwikkelteam onlangs is ontslagen.

Apogee ontkent de meeste aanklachten en klaagt op haar beurt 2K Games aan. In de documenten valt onder andere te lezen dat de uitgever akkoord gegaan zou zijn met een financiering van 6 miljoen dollar voor het afmaken van Duke Nukem Forever voor PC en voor het overzetten van de game naar Xbox 360. Op het laatste moment zou dit bedrag teruggedraaid zijn naar 2,5 miljoen dollar.