343 Industries overweegt Halo 6 weer splitscreen te geven | Gamer.nl

343 Industries overweegt Halo 6 weer splitscreen te geven | Gamer.nl

343 denkt erover om in Halo 6 weer een splitscreen-optie toe te voegen. Reden hiervoor is de kritiek op Halo 5: Guardians, die deze modus mist. Dat zegt Halo's franchise director, Frank O'Connor, tegenover GamesRadar.

"Ik heb niets tegen splitscreen, en we hadden het geweldig gevonden om het [in Halo 5] toe te voegen. We kijken ernaar voor de volgende game", aldus O'Connor in een livestream van GamesRadar.

Geen splitscreen voor Halo 5
Wel zegt O'Connor dat Halo 5 ook in de toekomst geen splitscreen zal krijgen: "Realistisch gezien kunnen we zoiets niet simpelweg met een patch toevoegen. Dat is simpelweg niet haalbaar gezien de manier waarop de engine werkt." O'Connor zegt onder andere dat splitscreen niet op 60 fps speelbaar zou zijn.

Halo 5 kreeg flinke kritiek omdat het de eerste grote Halo-game is zonder splitscreen. Veel spelers uitten hun kritiek op de Halo-forums of tekenden een petitie om de ontwikkelaar ertoe te bewegen de modus toch toe te voegen.

Splitscreen is een belangrijke pijler van de Halo-reeks: eerdere games in de serie hadden dit allemaal wel. In deze modus kunnen twee tot vier spelers tegelijk op één scherm spelen met één exemplaar van het spel.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou