Update: Game Informer heeft de volledig ingediende aanklacht van Désilets online gezet. Hierin wordt stap voor stap uitgelegd hoe de breuk tussen Ubisoft en Désilets is ontstaan.

Désilets heeft ook diverse opmerkingen van Ubisoft in zijn rechtszaakdocumenten opgenomen, waaronder die van Ubisoft-president Yves Guillemot, die claimde "1666: Amsterdam geweldig" te vinden. Ubisoft laat aan Game Informer weten dat de uitgever en Désilets er niet samen uitkwamen. Het bedrijf zegt de legale documenten van hem te hebben ontvangen. "We nemen de tijd om onze opties te bekijken en geven op dit moment geen commentaar."

Désilets werkte bij THQ Montreal aan twee games, 1666 en Underdog. Ubisoft kocht na het faillissement van THQ de studio op. In mei werd bekend dat Ubisoft Désilets had ontslagen, nadat de uitgever en de ontwikkelaar het niet eens werden met elkaar. Volgens Désilets stond in het contract met THQ dat hij de rechten kreeg over 1666, mocht de titel geannuleerd worden. De ontwikkeling van de 1666 ligt sinds mei stil. Er is niets bekend over de game, maar de titel lijkt te hinten naar de builenpest die van '63 tot '66 in de hoofdstad van Nederland heerste.