Ik ben niet onder de indruk van deze game.

De vorige CSI games waren grafisch redelijk realistisch, waar de nieuwe game cartoonesk is uitgevoerd.

Ook de gameplay zelf is in dit nieuwe deel simpeler dan in de vorige delen. Eerder was het de bedoeling dat men zelf de "tools" uitkoos waarmee je het bewijsmateriaal moest verzamelen. Nu is het niet meer dan op een voorwerp klikken.

Daarnaast moet je nu een hoop rotzooi verzamelen, zodat je niet te snel door een locatie heen klikt. De locaties bestaan overigens uit één 2D plaatje, waarin de objecten geplakt zijn op een manier waarop je meteen weet waarop je moet klikken. Niet een compleet appartement waar bewijsmateriaal in verschillende kamers verstopt ligt. Niet meer te zoeken, niets meer te missen. Het is overigens niet mogelijk om iets te vergeten, omdat alles zich automatisch chronologisch afspeelt, kun je een kamer niet uit, als je niet alles hebt opgepakt.

In de vorige games van CSI moest je soms alle locaties af om te kijken wat je gemist had.

De mini-games waar het spel zo trots op lijkt te zijn, bestaan uit niet meer dan; overtrekken, puzzelen en sorteren. Het zijn absoluut geen uitdagende games die het verdwijnen van de uitdaging in het oplossen van de cases kunnen goedmaken.

Ook is het vreemd dat de game zegt 5 cases te hebben. De game bestaat uit 4 cases, de vijfde is een bonusgame die naar mijn weten nog moet verschijnen.

Al met al is mijn mening dat de CSI:game-fans dit spel lekker in de schappen kunnen laten liggen, in de hoop dat de makers ooit terug zullen keren naar het originele concept. Mocht je het al aangeschaft hebben, is dit spel misschien een leuk opstapje voor je kinderen, voordat ze met de andere CSI games aan de slag gaan.