Hardware

Windows Mixed Reality-headsets krijgen ondersteuning voor Steam VR

Goedkoper dan Oculus Rift en HTC Vive

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
De eerste vr-brillen die op Windows zullen draaien, krijgen ondersteuning voor games op Steam.

Later dit jaar verschijnen de eerste vr-brillen die op 'Windows Mixed Reality' draaien. Onder meer Acer werkt aan een bril, die met een prijskaartje van 300 dollar een stuk goedkoper zal zijn dan concurrenten als de Oculus Rift en HTC Vive. Een variant van Dell zal 360 dollar kosten.

Het was echter nog niet precies duidelijk welke games overweg zouden kunnen met de Windows-brillen. Maandag maakt Microsoft bekend dat de apparaten gebruik zullen maken van het Steam VR-platform.

Microsoft maakt ook eigen controllers voor gebruik bij de brillen. Die lijken op de Touch-controllers van Oculus. De Windows-brillen moeten worden aangesloten op een pc die krachtig genoeg is om zware games in een vrij hoge resolutie te renderen. Toch hoopt Microsoft virtual reality "betaalbaar" te maken, door de prijs van de brillen en controllers relatief laag te houden.

De brillen verschijnen vermoedelijk in de herfst, al is nog geen exacte datum bekend. Later dit jaar verschijnen ook Windows-pc's die worden verkocht onder de namen 'mixed reality pc' en 'mixed reality ultra pc'. Aan die labels kunnen consumenten zien dat vr-games op de apparaten zullen draaien.

Microsoft spreekt bij zijn apparaten van 'mixed reality' in plaats van 'virtual reality', omdat op de brillen ook camera's zitten die de omgeving kunnen herkennen. Zo moet het mogelijk worden dat games en andere apps rekening houden met de omgeving van de gebruiker en dat elementen uit de echte wereld in de virtuele omgeving verschijnen.

Bron: NU.nl

Dit artikel delen:

Lees meer

Activision introduceert drie Destiny 2-personages in korte video's Meer dan 35 minuten van Dishonored: Death of the Outsider
2

Reacties op: Windows Mixed Reality-headsets krijgen ondersteuning voor Steam VR

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • TripleDad

  • 28 augustus 2017 18:40
  Kijk eens aan. Het wordt steeds leuker in VR land. Kan best eens een mooie aanvulling op mijn PSVR.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • SuperDre

  • 28 augustus 2017 21:27
  tja, als je anders had verwacht dan was je wel behoorlijk naief.. Valve doet er alles aan om te zorgen dat zoveel mogelijk mensen content via hun Steam platform kopen, en dat is waarom ze de Mixed reality headsets ondersteunen..

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.