Nieuws
Productafbeelding van SK hynix' HBM3-geheugenchips.

SK hynix levert 's werelds eerste HBM3-chips voor Nvidia's H100

Bandbreedte van 819 GB/s wordt verwacht voor Nvidia-gpu

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Het Zuid-Koreaanse SK hynix heeft aangekondigd 's werelds eerste HBM3-geheugen te produceren, voor onder meer Nvidia's H100-gpu.

HBM3 kenmerkt de derde generatie van het zogeheten High Bandwidth Memory. In deze geheugenmodules worden meerdere DRAM-chips verticaal aan elkaar geketend, om de doorvoer van data efficiënt te verhogen. HBM3 werd ongeveer zeven maanden geleden aangekondigd, maar zou bij SK hynix vanaf heden al op grote schaal in productie zijn.

In combinatie met Nvidia's voor datacenters gebouwde H100-gpu ('Hopper') verwacht SK hynix bandbreedtes van 819 GB/s te kunnen behalen. Ter vergelijking: dat zijn 163 full hd-films (standaard 5 GB) per seconde. Vooralsnog zou dat betekenen dat SK hynix' HBM3 momenteel de snelste vorm van digitaal geheugen ter wereld is.

Met het geheugen reeds in productie, is de beurt aan Nvidia om de Hopper-'superchips' af te bakken. De uitrol van Nvidia's nieuwe Tensor-gpu's en -cpu's staat nog altijd op de planning voor het derde kwartaal van dit jaar. 

Dit artikel delen:

Lees meer

Nvidia's zware RTX 40-gpu's komen mogelijk met drie fans Open bèta Call of Duty: Modern Warfare 2 komt eerst naar PlayStation
0

Reacties op: SK hynix levert 's werelds eerste HBM3-chips voor Nvidia's H100

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.