Nieuws
Sfeerfoto van een Samsung Galaxy Book Pro 2 op een bureau, inclusief randapparatuur zoals een nabijgelegen smartphone en draadloze oortjes.

Samsung Galaxy Book Pro 2 is eerste laptop met Intel Arc-gpu

Eerste Arc-laptop verschijnt 1 april en kost minimaal 1.549 euro

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Samsung heeft als eerste officieel een Intel Arc-gpu aangekondigd in een laptop. Volgens een specificatieoverizcht kan het 15,6" model van de nieuwe Galaxy Book Pro 2 eventueel geleverd worden met Intel Arc-graphics.

Samsung onthulde het Galaxy Book Pro 2 afgelopen weekend per besloten evenement, maar plaatste vandaag ook officieel het officiële persbericht door op diens website. De onthulling betreft in totaal vier nieuwe laptops, waarvan het grootste model naar verluidt ook met Intel Arc-graphics geleverd kan worden.

Vooralsnog is de Galaxy Book Pro 2 het eerste officieel aangekondigde notebook met een Intel Arc-gpu. Niet gek ook, want eerste laptop-gpu's van Intel zijn vanuit de chipgigant nooit voorzien van definitieve specificaties. Ook Samsung noemt enkel "Intel Arc-graphics", zonder te duiden hoeveel rekeneenheden de grafische chip bijvoorbeeld telt of hoe hoog de kloksnelheid van ligt.

Vooraanzicht van de Samsung Galaxy Book Pro 2

Wat betreft releaseplannen heeft Intel Arc ook nog geen officiele datum toegewezen gekregen. Samsung noemt voor de nieuwe notebooks wel al een lancering op 1 april. De 15,6" grote Galaxy Book Pro 2 kent alvast een vanafprijs van 1.549 euro — al is het nog onduidelijk of voor die prijs ook de krachtige Intel-gpu geleverd wordt. Het alternatieve model wordt uitgerust met Intels meer doorsnee geïntegreerde Xe-graphics, waarmee de laptop ook 60 gram lichter en anderhalve millimeter dunner vervaardigd kan worden.

Samsungs tweede Galaxy Book Pro-lijn maakt verder gebruik van twaalfde generatie Intel Core Evo-processoren (nog nader te noemen i5- of i7-modellen), LPDDR5-geheugen tot 32 gigabyte en NVMe-opslag tot 1 terabyte. Naast het 15,6" model verschijnt ook een lichter 13,3"-alternatief en "360"-versies met volledig omklapbaar scherm. Alle nieuwe notebooks zijn Windows 11-machines met 1080p amoled-schermen.

Intel zelf sprak recentelijk nog over een uitrol van Arc laptop-gpu's in het eerste kwartaal van 2022. De discrete desktop-gpu's staan op de planning voor het tweede kwartaal, met in het derde kwartaal blijkbaar ook gpu's voor workstations en servers op de planning. Tot voor kort circuleerden geruchten over mogelijke productieproblemen en uitstel voor Intels nieuwe grafische divisie, welke nog altijd in veel mysterie gehuld gaat. 

Dit artikel delen:

Lees meer

Digimon-producer overweegt Digimon World-port, -remaster of -remake Tokyo Game Show keert voor het eerst in drie jaar terug met publiekelijk evenement
0

Reacties op: Samsung Galaxy Book Pro 2 is eerste laptop met Intel Arc-gpu

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.