Nieuws
Render van AMD's Navi 23-gpu.

Radeon RX 6600 en RX 6600 XT ook genoemd bij PowerColor

Aankondiging AMD's nieuwe budgetkaarten lijkt nabij

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Ook PowerColor heeft voortijdig de Radeon RX 6600- en Radeon RX 6600 XT-videokaarten in de online portfolio meegenomen. Categoriepagina's voor de vermeende budgetmodellen verschenen tijdelijk op de website van PowerColor, maar zijn inmiddels weer verwijderd.

AMD had op CES 2021 oorspronkelijk beloofd nog in de eerste helft van het jaar nieuwe RDNA2-budgetkaarten op de markt te zetten. De termen Radeon RX 6600 of Radeon RX 6600 XT werden daarbij niet genoemd, maar een groeiend aantal lekken lijkt de benaming al te bevestigen. PowerColor blijkt daar nu een van.

Screenshots van de PowerColor-website, maar daarop verschijning van de nog onaangekondigde Radeon RX 6600 XT en Radeon RX 6600.

Volgens eerdere lekken draaien de twee nieuwe videokaarten op AMD's Navi 23-gpu. Dezelfde chipset is al te vinden in nieuwe laptops met Radeon-graphics, maar bijvoorbeeld ook in de nieuwe Tesla. De kaart zou beschikken over een 8GB GDDR6-geheugen en een Infinity Cache van 64MB. 

De precieze kloksnelheden van de gpu's kunnen nog variëren, maar vooralsnog lijkt het erop dat de twee kaarten zich vooral richten op efficiënte 1080p-gameplay. 

Vooralsnog ligt er geen evenement voor de hand waar AMD de kaarten officieel uit de doeken kan doen. De toenemende hoeveelheid lekken lijkt echter een nabije aankondiging te voorspellen.

Dit artikel delen:

Lees meer

Blood Bowl 3 uitgesteld naar volgend jaar Eerste gameplay van Steelrising getoond
0

Reacties op: Radeon RX 6600 en RX 6600 XT ook genoemd bij PowerColor

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.