Nieuws
Close-up van de nieuwe paars verlichte ventilatoren op de Hellhound-videokaarten van PowerColor. De gpu in kwestie betreft een RX 7900 XT of RX 7900 XTX.

PowerColor onthult eerste RX 7900-partnerkaarten

Hellhound vormt eerste alternatief voor referentiekaarten

Geschreven door Tom Kauwenberg op
AMD-partner PowerColor heeft Hellhound-kaarten voor de RX 7900 XT- en RX 7900 XTX-gpu's onthuld, de eerste alternatieven voor de referentiekaarten.

PowerColor deed de twee eerste RDNA 3-kaarten uit de doeken middels een persbericht. Vooralsnog kenmerkt het Hellhound-tweetal de eerste RX 7000-kaarten buiten AMD's eigen referentiemodel om. Onduidelijk is nog wanneer de Hellhound-modellen beschikbaar worden gesteld, al lanceren de RX 7900 XT- en RX 7900 XTX-gpu's officieel op 13 december aanstaande.

Eerdere geruchten zouden voorspeld hebben dat de referentiekaarten van AMD tot twee weken voorrang zouden krijgen, pas later gevolgd door de eigen modellen van AMD's partners. Interne bronnen meenden dat AMD die exclusiviteit oplegt om oneerlijke tekorten en prijsstijgingen tegen te werken.

Los van specifieke verschijningsdata deelde PowerColor al wel wat er zoal vernieuwd wordt aan het nieuwe Hellhound-ontwerp – doorgaans bedoeld voor het middelhoge segment van AMD-videokaarten. Ditmaal wordt de steevast blauwe verlichting verrijkt met een tweede reeks kleuren-leds, in een lichtpaarse 'amethist'-tint. 

Daarnaast zou ook de verdeling van de koelelementen beter geplaatst moeten zijn, met nu ook additionele contactruimte voor de geheugenmodules, niet enkel de processor. Door de drie ventilatoren deze ronde van ringontwerp te voorzien, moeten deze leiden tot circa 3 graden celsius koelere resultaten. De kaart lijkt in zijn totaliteit gegroeid te zijn naar een 3 PCI-slots dikte. 

Opvallend aan de Hellhound-onthulling is wel dat het populairste en eerder nog geteasede Red Devil-model naar achter lijkt geschoven. Bij PowerColor geldt dat de Red Devil vaak aan de zwaarste vlaggenschepen wordt gekoppeld, meestal voorop geplaatst bij elke nieuwe generatie Radeon-videokaarten. Ditmaal is die primeur ogenschijnlijk vervangen voor twee Hellhounds, een design dat PowerColor vorige generaties juist afschoof naar het middensegment. 

Dit artikel delen:

Lees meer

Moe van God of War Ragnarok - Ron en Erik Podcast 415 The Game Awards dit jaar flink ingekort
0

Reacties op: PowerColor onthult eerste RX 7900-partnerkaarten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.