Nieuws
Productfoto van NZXT's eerste Function-keyboard (MiniTKL-formaat) en Lift-muis.

NZXT onthult eerste eigen muis en mechanisch toetsenbord

De Lift en Function zijn naar eigen smaak samen te stellen

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Hardware-fabrikant NZXT heeft de aanpasbare Lift-muis en Function-lijn van mechanische toetsenborden onthuld.

De nieuwe NZXT-randapparatuur trapt aanvankelijk af met de Function-toetsenborden, die vanaf heden op allerlei manieren samengesteld kunnen worden. De Function komt in drie groottes — full-size, tenkeyless en 'MiniTKL' — en is uit te rusten met verschillende kleuren, keycaps en een keuze uit vijf hot-swappable schakelaars van Gateron.

Het kleinste Function-toetsenbord kan kant-en-klaar gekocht worden vanaf 139,99 euro, terwijl het full-size model een adviesprijs van 159,99 euro kent. Via het zogenaamde BLD-webportaal zijn de toetsenborden ook op maat te bestellen. Voor speciale accentkleuren, selecte switches en alternatieve keycaps wordt een meerprijs gerekend. Een gekrulde usb-c-kabel biedt NZXT zelf nog niet aan, maar lijkt wel onderweg.

Voor verdere aanpasbaarheid biedt NZXT de Function in ISO en ANSI-layouts aan, met standaard een geheel conforme onderste reeks toetsen. Hierdoor wordt het makkelijker om het toetsenbord eventueel nog te verrijken met unieke 'artisan' keycaps.

De Function wordt binnenkort opgevolgd door de lichtgewicht Lift-muis, die ook in allerlei verschillende kleuren te bestellen zal zijn. NZXT's eerste muis weegt standaard 67 gram, is nagenoeg symmetrisch en wordt voorzien van mechaniche schakelaars van Omron. Naar al het schijnt lijkt de muis standaard met een lijntje rgb-verlichting geleverd te worden. 

NZXT heeft nog geen precieze sensor voor de Lift genoemd, maar spreekt wel van een "high-end optisch model" met een resolutie van 16.000 DPI. Ook een precieze verschijningsdatum of prijsindicatie blijft uit voor de Lift, terwijl de Function nu al samen te stellen is. 

Gelijktijdig met de onthulling van de Lift en Function heeft NZXT ook nieuwe muismatten onthuld. De simplistische matten komen standaard in drie kleuren — wit, zwart of grijs — en zijn beschikbaar met een breedte van 40, 70 of 90 centimeter. De grootste 'deskmat' van NZXT kost 29,99 euro.

Dit artikel delen:

Lees meer

Sunbreak-dlc voor Monster Hunter Rise verschijnt op 30 juni Intel investeert 33 miljard euro in nieuwe Europese chipfabrieken
3

Reacties op: NZXT onthult eerste eigen muis en mechanisch toetsenbord

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  -JK-

  • 16 maart 2022 08:09
  waarom de pijltjes een andere kleur? WASD is veel logischer

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Messtranor

  • 16 maart 2022 10:49
  @-JK- Heb je de link bekeken? Is maar een voorbeeld, je kan helemaal zelf aangeven welke keys je welke kleur wilt hebben.
  Staat overigens ook in het artikel.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  TomKauw

  • 16 maart 2022 14:41
  @Messtranor Het is toevallig wel weer zo dat alle optionele keycaps inderdaad altijd de pijltjes bedekken. Eigenlijk jammer dat je niet zelf per-keycap kan 'verven', maar misschien is dat iets voor later.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.