Nieuws
Illustratie van een Nvidia-gpu in een laptop.

Nvidia krijgt overname van Arm mogelijk toch niet voor elkaar

Er is wereldwijd kritiek geuit over de mogelijke overname

Geschreven door Michel Musters op
Het lijkt er op dat de overname van chipmaker Arm door Nvidia toch niet doorgaat.

Volgens Bloomberg krijgt Nvidia het niet voor elkaar om mededingingsinstanties die monopolies moeten voorkomen te overtuigen van de aankoop. Bloomberg claimt dat Nvidia inmiddels aan partners heeft laten weten dat het verwacht dat de deal niet doorgaat. 

Er is wereldwijd kritiek geuit op de mogelijke overname. Zo werd in de Verenigde Staten een rechtszaak gestart tegen de overname en is de Europese Commissie sinds vorig najaar ook een onderzoek begonnen. Nvidia zou door de overname van Arm concurrenten kunnen benadelen, aangezien ze zelf ook chips van het bedrijf gebruiken voor hun producten.

Nvidia liet in september 2020 weten van plan te zijn om de chipmaker Arm - dat onder andere chips voor de meeste smartphones en de Switch maakt - voor 40 miljard dollar te kopen. Er werden toen achttien maanden ingeruimd om de deal te bevestigen. Zowel Nvidia als huidige Arm-eigenaar SoftBank melden publiekelijk dat ze nog wel hopen dat de aankoop door kan gaan.

Dit artikel delen:

Lees meer

Atari komt met game gebaseerd op arcadeklassieker Breakout 'Horizon Forbidden West geeft meer vrijheid tijdens verkennen spelwereld'
0

Reacties op: Nvidia krijgt overname van Arm mogelijk toch niet voor elkaar

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.