Nieuws
Illustratie van Nvidia-oprichter Jensen Huang op de omslag van Time.

Nvidia-CEO Jensen Huang haalt Time's Top 100 meest invloedrijke mensen

Gpu-veteraan wordt bejubeld voor zijn invloed

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Jensen Huang, een van de oprichters en huidige CEO van Nvidia, heeft een plekje gekregen op Time's Top 100 van meest invloedrijke mensen van 2021. Op welke rang Huang precies geëindigd is, is nog niet bekend.

Op de Time-website werd verhelderd waarom Huang als "Innovator" de lijst behaalde, bijgestaan door een kort videoprofiel. De Amerikaanse publicatie bejubelt vooral hoe Huang al in 2003 de kracht van gpu's om wist te zetten voor wat later neurale netwerken en ai werd. 

Slimme systemen worden steeds belangrijker, zo claimt het opiniestuk, en Huang speelt daarin als gpu-veteraan nog altijd een grote rol. De auteur in kwestie verwacht dat Huang en zijn team in staat zijn om "de komende decennia" de tech-industrie vooruit kunnen stuwen. 

In specifiek 2021 was Huang's invloed vooral noemenswaardig door de gigantische vraag naar videokaarten  een factor die Time niet aanhaalt. Vrijwel al Nvidia's producten voor de reguliere consument zijn al bijna een jaar lang lastig te verkrijgen, met hardnekkige prijsinflaties als gevolg.

Time's rangschikking is niet de eerste keer dat de Nvidia-CEO geprezen werd. In 2008 plaatste Forbes hem al op plaats 61 in de lijst bestbetaalde Amerikaanse CEO's, met sindsdien een prominente verschijning als een van de meest welvarende Amerikanen van Aziatische komaf. 

Dit artikel delen:

Lees meer

Sea of Thieves seizoen 4 gaat op 23 september van start Nieuwe Intel LGA1700-socket mogelijk uitgelekt
0

Reacties op: Nvidia-CEO Jensen Huang haalt Time's Top 100 meest invloedrijke mensen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.