Nieuws
Een AMD Ryzen 9 7950X-processor in een AM5-socket, met daaroverheen het beschermplaatje van Noctua, om druipende koelpasta te voorkomen.

Noctua onthult AM5-plaatje om koelpasta-druipers te voorkomen

Liever voorkomen dan aangekoekte koelpasta wegpoetsen

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Koelingfabrikant Noctua heeft een uniek beschermplaatje voor AM5-cpu's onthuld, waarmee koelpasta niet in moeilijke gleufjes kan verdwijnen.

Noctua's zogeheten NA-STPG1-pakket werd specifiek ontwikkeld voor AMD's nieuwe cpu's naar AM5-formaat (Ryzen 7000). De nieuwe processoren komen met opvallende uitsparingen in de hittespreider; bij het aanbrengen van koelpasta kan het geleidingsmiddel daarin gedrukt worden. 

Roland Mossig, voorzitter van Noctua, verklaarde het nieuwe product in een persbericht: "Er is geen ontkennen dat AMD's nieuwe Ryzen 7000-processoren fantastisch presteren, maar we ontdekten dat de uitsparingen in de hittespreider overdadige koelpasta aantrekken. Dat weer schoonmaken, bleek nogal een uitdaging."

Inhoud van Noctua's NA-STPG1-schoonmaakpakket, met een beschermplaatje voor AM5-processoren en tien schoonmaakdoekjes.

Noctua's oplossing bestaat uit een uniek beschermplaatje, wat vrij nauwkeurig rondom AM5-processoren geplaatst wordt. Het transparante plaatje bestaat uit een hittebestendig polycarbonaat, welke excessieve koelpasta opvangt voordat het wegsijpelt in moeilijk op te schonen hoekjes. 

Bij het kunststoffen plaatje worden ook tien NA-SCW1-schoonmaakdoekjes geleverd, voorzien van Noctua's eigen (alcoholische) schoonmaakmiddel voor koeloplossingen. 

Noctua's nieuwe schoonmaakpakketje moet medio december 2022 verkrijgbaar zijn, een aantal maanden na de officiële lancering van de eerste Ryzen 7000-cpu's. Wat betreft adviesprijs stelt Noctua zelf een tarief van 7,90 euro voor. 

Dit artikel delen:

Lees meer

Five Nights at Freddy’s-film heeft een nieuwe regisseur Eerste Z790-moederborden kosten minstens 270 euro
0

Reacties op: Noctua onthult AM5-plaatje om koelpasta-druipers te voorkomen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.