Nieuws

Nieuwe ROG Zephyrus M16 gespot op gelekte foto

Mogelijk eerste laptop met Raptor Lake-cpu en RTX 40-gpu

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Asus' 2023-uitvoering van de ROG Zephyrus M16 laptop is alvast te zien op een gelekt beeldmateriaal.

Het beeldmateriaal werd aangetroffen door vaste hardware-lekkers @_rogame en @harukaze5719, nadat de laptopreeks opdook in een Koreaans productregister. 

In beide gevallen blijken geen precieze specificaties achterhaald te zijn, maar in alle waarschijnlijkheid betreft dit een van de eerste notebooks met mobiele Raptor Lake-processoren en mogelijk Nvidia's eerste RTX 40-gpu's voor notebooks. Het afplakken van de stickers op de laptop lijken te onderstrepen dat daaronder inderdaad nog aan te kondigen hardware schuilt.

Asus' M16-chassis lijkt sinds het Alder Lake-model uit 2021 wederom niet significant aangepast. Onder meer de 16:10-schermverhouding, relatief grote trackpad en de compacte toetsenbordindeling keren onveranderd terug. Ook de webcam boven het display, een gemis in de voorgaande generatie, is weer aanwezig. 

Vooralsnog is niet zeker wanneer de nieuwe Zephyrus M16 voor het eerst officieel onthuld wordt, maar alle huidige signalen wijzen naar CES 2023. Op de jaarlijkse techbeurs wordt verwacht dat zowel Intel als Nvidia (en waarschijnlijk ook AMD) hun nieuwe laptopchips uit de doeken doen, vaak direct gevolgd door een vrachtlading nieuwe laptops die op hun beurt de chips integreren. 

Dit artikel delen:

Lees meer

Gigabyte noemt zowel RTX 4070 Ti als RX 7900-gpu's Street Fighter-pakjes nu beschikbaar in Fall Guys
0

Reacties op: Nieuwe ROG Zephyrus M16 gespot op gelekte foto

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.