Nieuws
Teaser van Wootings eerstvolgende 'Project V'-toetsenbord.

Nederlandse toetsenbordfabrikant Wooting teaset vijfde project

'Project V' lijkt een minitoetsenbordje te worden...

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Wooting, de toetsenbordfabrikant van oer-Hollandse komaf, onthult morgen een vijfde project. Een geheel nieuw toetsenbord wordt morgenmiddag om 14:00 uur via Twitch uit de doeken gedaan, direct bijgestaan door een live vraag-en-antwoord.

In een aankondigende mail verklapt Wooting dat 'Project V' wederom een toetsenbord is — ditmaal een die de populaire Wooting One in zekere zin op zou moeten volgen. 

De Wooting One was Wootings eerste massa-geproduceerde toetsenbord, een zogenaamde tenkeyless (TKL) keyboard. Het opvolgende, vijfde toetsenbord zou  volgens Wooting wel "kleiner dan TKL" zijn, wat doet vermoeden dat Project V een 65% of zelfs 60% toetsenbord betreft. Vooral in recente jaren winnen die letterplankjes aan terrein.

Vooraanzicht van het Wooting Two-toetsenbord.

Wooting is nog relatief groen in de wereldindustrie van toetsenborden, maar heeft wel rap naam voor zichzelf gemaakt. De Wooting One was een van de eerste toetsenborden die volledig analoog te bedienen was. Lees: elke toetsen 'voelt' diepgang, met 256 drukpunten per schakelaar.

Doordat analoge diepgang onder andere 'meerdere acties onder één toets' mogelijk maakt, won Wooting in bepaalde competitiekringen veel zielen. Vorig jaar deden bijvoorbeeld veel Fortnite-spelers nog een run op de laatste Wooting One-toetsenborden, die inmiddels nergens meer te verkrijgen zijn. 

Na de Wooting One breidde Wooting uit met een nagenoeg identieke, maar full-sized Wooting Two — inmiddels ook reeds uitverkocht. In de jaren daarop ontwikkelden de Nederlanders een eigen, magnetische 'Lekker'-schakelaar, die geïmplementeerd werd in de gelimiteerde Wooting Two Lekker Edition en minder exclusieve Wooting Two HE. 

Terwijl Wooting op de achtergrond aan 'Project V' werkte, ontwikkelden de Nederlanders ook een universele, siliconen polssteun, welke netjes aansluit op verschillende Wooting-toetsenborden.

Dit artikel delen:

Lees meer

Call of Duty: Vanguard brengt je naar alle fronten van de Tweede Wereldoorlog Techland gaat Dying Light 2 uitgebreid tonen op Gamescom
2

Reacties op: Nederlandse toetsenbordfabrikant Wooting teaset vijfde project

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Messtranor

  • 20 augustus 2021 10:52
  Volgens mij is het teased, nu staat er in het Engels thee set

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  TomKauw

  • 20 augustus 2021 13:29
  @Messtranor Ik gebruik 'teasen' zelf best vaak in een ver-Nederlandsde vorm, dus ik vervoeg 'm ook alsof het een Nederlands woord is. Dan zou het dus 'hij teaset' mogen zijn, zoals 'hij deletet' tegenwoordig ook juist is.

  Denk wel dat het een kwestie van smaak is of je teasen zo wil vervoegen. Voor mij persoonlijk staat het niet wrang, maar als men daar anders over denkt, hoor ik het graag.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.