Nieuws
Illustratie van een Alder Lake-S-processor van Intel.

Nederlandse retailers lekken prijzen van Intel Alder Lake-S-cpu's

Twaalfde generatie Core-processoren lijkt zuiver geprijsd

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Bij in ieder geval drie Nederlandse retailers lijken de prijzen van verschillen Intel Alder Lake-desktopprocessoren gelekt. Hardware-ingewijde @momomo_us plaatste een overzicht van enkele twaalfde generatie Intel Core-cpu's, voorzien van verkoopprijzen bij de drie webwinkels.

De lijst omvat niet alle beschikbare Alder Lake-S-cpu's, maar wel een aardige greep uit het aanstaande aanbod van Intel. Alle zes processoren zijn overklokbare K-modellen, met elk een iets goedkopere KF-variant zonder integrale gpu.

Het vermoedelijke topmodel, de Intel Core i9-12900K, wordt bij de goedkoopste retailer klaarblijkelijk aangeboden voor 653,40 euro (inclusief btw). Een dergelijke vraagprijs is slechts een paar tientjes verwijderd van wat nu in Nederland voor Intels huidige topmodel, de Intel Core i9-11900K, gevraagd wordt.

De prijzen zijn niet bepaald officieel te noemen, laat staan definitief. Wel lijkt de lek in lijn met de aanloop naar voorgaande Intel-generaties. 

Het eerste doorsijpelen van retailprijzen gaat vaak een maand of twee vooraf aan de daadwerkelijke onthulling van Intel-hardware. Gezien de twaalfde generatie Core-processoren nog steeds in de planning staat voor eind 2021, zou dat betekenen dat Intel medio november een officiële aankondiging incalculeert. 

Dit artikel delen:

Lees meer

Speciale edities van Horizon Forbidden West aangekondigd Big Brain Academy: Knappe Koppen voor Switch aangekondigd
0

Reacties op: Nederlandse retailers lekken prijzen van Intel Alder Lake-S-cpu's

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.