MSI onthult compacte Intel Arc A380-videokaart

MSI onthult compacte Intel Arc A380-videokaart

De Chinese tak van MSI heeft een eigen, compacte Arc A380 (6 GB) onthuld als eerste Intel-videokaart van het merk.

Vooralsnog lijkt MSI geen eigen merknamen — zoals Ventus of Suprim — uit te rukken voor de Intel Arc A380-kaart. Het zogenaamde add-in board (AIB) wordt bij MSI in relatief subtiel dual-fan chassis gehesen, van in totaal 38 millimeter dik. Daarnaast is MSI's model ook aanzienlijk minder diep dan veel moderne videokaarten, zeker in vergelijking met dezelfde gpu van Gunnir.

MSI lijkt daarentegen wel vast te houden aan de door Intel voorgestelde specificaties, zonder enige vorm van overclocking. Daardoor blijft ook het TDP staan op 75 watt, waar het eerder verschenen model van Gunnir bijvoorbeeld een maximaal vermogen van 92 watt trekt. De MSI-kaart beschikt daarnaast ook over de standaard videopoorten: eenmaal DisplayPort en eenmaal HDMI.

Overzicht van de (standaard) specificaties van een Intel Arc A380-gpu, in dit geval een partnermodel van MSI.

Vooralsnog lijkt de nieuwe AIB-videokaart niet los verkocht te worden. MSI's eerste Arc A380-kaart dook aanvankelijk op bij de Chinese retailer JD.com, zij het enkel als onderdeel van een compleet prebuilt-systeem van MSI en Intel. De goedkoopste afstelling van de budget-gerichte computer, met een Intel Core i3-10105F, kost omgerekend circa 565 euro.

Een maand eerder stond op dezelfde webwinkel een andere prebuilt van MSI te koop, met nota bene dezelfde Intel-gpu aan boord. Destijds lag de instapprijs echter hoger en was er nog geen blijk van een 'eigen' videokaart rondom de Arc A380-gpu van Intel.

Wanneer dergelijke systemen — en/of losse kaarten — ook in het Westen te verkrijgen zijn, blijft nog even onduidelijk. Officieel gezien zijn de eerste Intel Arc-producten al lang en breed "verkrijgbaar", maar Intel liet eerder al doorschemeren een gelaagde lancering te prefereren. De eerste (laptop-) gpu's en videokaarten in het Arc-merk verschijnen eerst exclusief in Azië, om pas later door te stromen naar de rest van de wereld.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou