Nieuws
MSI's Alpha 15 (links) en delta 15 (rechts) AMD-laptops.

MSI kondigt nieuwe AMD-aangedreven laptops aan

Drie nieuwe gamelaptops vol Ryzen en Radeon

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Hardware-fabrikant MSI heeft drie nieuwe 'AMD Advantage'-gamelaptops aangekondigd. De Alpha 15, Alpha 17 en Delta 15 draaien elk op nieuwe AMD Ryzen-processoren en beschikken over mobiele gpu's uit de AMD Radeon 6000-generatie.

MSI onderhoudt al langer een portfolio van AMD-aangedreven laptops, waaronder vorig jaar bijvoorbeeld ook de Bravo 15 viel. De Alpha-reeks — verkrijgbaar in 15" of 17" schermgrootte — wordt vernieuwd met de AMD's nieuwe Ryzen 5800H-processor, met de Radeon RX 6600M als verse gpu.

De nieuwe Delta 15 steekt iets hoger in. Ook deze laptop maakt gebruik van een H-serie cpu uit AMD's mobiele Zen 3-generatie, maar verkiest de krachtigere Radeon RX 6700M als mobiele videokaart. De RX 6700M moet garant staan voor competitieve games op 1440p, waar de RX 6600M meer thuis is in 1080p-gameplay. 

Door cpu- en gpu-kracht van AMD te combineren, zijn de laptops standaard uitgerust met AMD SmartShift en AMD Smart Access Memory (SAM). Samen met Radeon-eigen optimalisaties dienen deze technieken de synergie tussen componenten te versterken, waardoor onder andere laadtijden en input-lag verminderd worden.

MSI's Delta 15 (links) en Alpha 15 (rechts) AMD-laptops.

Alle drie de laptops zijn uitgerust met een 1080p-scherm. De Alpha's toppen af op 144 hertz, waar de Delta 15 ondersteuning biedt voor 240 hertz beeldverversing. Zoals wel vaker bij MSI, zijn de chassis weer verlicht en verdund en beperken de schermranden zich nu tot een halve centimeter. 

In alle gevallen is sprake van een rgb-verlicht toetsenbord, maar daarbuiten zijn de AMD Advantage-laptops bijzonder sober ingestoken. De Delta 15 is in dit geval 'niet eens' standaard MSI-gitzwart, maar hult zichzelf koolstof-achtig grijs. Qua vorm en dunheidsdrang lijkt de Delta 15 in leer van MSI's Stealth-reeks.

De precieze hardware-technische afstelling, releasedata en prijspunten blijven nog even onbekend, maar alle drie de nieuwe modellen moeten 'binnenkort' te koop zijn bij onder andere Coolblue en Bol.com

Bron: MSI

Dit artikel delen:

Lees meer

Kijk vanaf 19:00 uur naar WitcherCon Ubisoft vreest voor 'verlies van talent' wegens wangedrag
1

Reacties op: MSI kondigt nieuwe AMD-aangedreven laptops aan

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    RIOdeMIO

    • 10 juli 2021 17:06
    Ik hoor altijd dat Ryzen en AMD slecht is en je beter voor Intel en Nvidia kunt gaan.. wel interessant

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.