Nieuws
Screenshot van de reclamevideo rondom de Lenovo IdeaPad Gaming 3i, met in de zevende generatie voor het eerst een Intel Arc-gpu

Lenovo IdeaPad Gaming 3i-laptops bieden gpu's van Nvidia en Intel

Ook Lenovo werkt aan laptops met Intel Arc-graphics

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Lenovo pakt de primeur voor een Intel Arc-gpu in een gamelaptop. De nieuwe, zevende generatie IdeaPad Gaming 3i-modellen kunnen geleverd worden met een gpu van Nvidia of, voor het eerst in een gamelaptop, Intel.

In het specifiek gaat het om de Nvidia GeForce RTX 3060 (105 watt TGP) tegenover de Intel Arc A370M, zonder verdere indicatie van wattage of andere specificaties. Voor Intel kenmerkt Lenovo's aankondiging de eerste keer dat een modelnaam voor de zogenaamde Alchemist-generatie op officieel marketingmateriaal genoemd wordt.  

Per (verborgen) reclamevideo's van Lenovo worden enkel de logo's van de twee gpu-leveranciers getoond, maar in het persbericht rondom de nieuwe IdeaPad Gaming 3i-laptops staat 'Intel Arc A370M' expliciet vermeld als alternatieve gpu-optie. 

Over verdere specificaties of vermeende prestaties van de Intel-gpu heeft Lenovo nog weinig concreets te melden. Wel zet de fabrikant de laptopreeks wederom op de markt om "studenten-gamers" aan te spreken, wat doet vermoeden dat de Arc A370M niet per se Intels zwaarste krachtpatser is. De aannemelijke vergelijking met Nvidia's mobiele RTX 3060 helpt die verwachting verder op weg.

De zevende generatie IdeaPad Gaming 3i-laptops komen in 15" of 16" schermgrootte, waarvan het grotere model evenals overstapt op 16:10-beeldverhouding. De laptops worden geleverd met twaalfde generatie Intel-processoren (tot de Intel Core i7-12700H) of selecte Ryzen 6000-processoren. Qua geheugen maakt het systeem gebruik van DDR4-technologie tot 32 GB; de NVMe-opslag topt af op 1 TB.

In Europa trapt de IdeaPad Gaming 3i-generatie in mei af met 15"-modellen op Intel-processoren. Rond juni volgen de respectievelijke 16" variant (met Intel) en Ryzen-alternatieven voor de 15" variant. Pas in juli worden het 16" model inclusief Ryzen 6000-cpu's aangeboden. 

In hoeverre varianten met Intel Arc-gpu's ook hier zullen lanceren — en wanneer bovenal — is vooralsnog onduidelijk. Vermoedelijk worden de Intel-gpu's exclusief geleverd in laptops waar ook een cpu van Intel in zit, maar Lenovo sloot per eigen berichtgeving het tegendeel nog niet uit.

Dit artikel delen:

Lees meer

Yakuza-maker begint radioshow in Japan Onuitgebrachte F-Zero-spin-off was ‘af’ volgens voormalige Nintendo-producer
0

Reacties op: Lenovo IdeaPad Gaming 3i-laptops bieden gpu's van Nvidia en Intel

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.