Nieuws
Achteraanzicht van Jsaux' HB0604-dockingstation voor de Steam Deck, inclusief uitbreidbaar M.2-slot voor ssd-opslag.

Jsaux' dock voor Steam Deck breidt M.2-opslag uit

Een usb-c-dock inclusief M.2-slot voor extra ssd

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Het nieuwe HB0604-dock van Jsaux belooft niet alleen een Steam Deck op te laden; het dock komt ook met uitbreidbare M.2-opslag.

De Chinese fabrikant Jsaux maakt sinds 2016 accessoires voor allerlei apparatuur, met sinds kort veel aandacht voor de Steam Deck. Na de productie van draagkoffers en een doorsnee dockingstation, komt de nieuwe HB0604 met een relatief nieuw concept: een geïntegreerd M.2-slot voor ssd's.

Over de ingebouwde M.2-interface is het dock compatibel met zowel SATA als NVMe (PCIe 3.0), met overdrachtsnelheden over usb-c tot 900 MB/s. Jsaux wil zelf modellen met 1 TB en 2 TB ssd's aanbieden; onduidelijk is of dat ook de maximale volumes betreft. Wel zou het dock compatibel moeten zijn met alle vormen maten van M.2-ssd's, tot en met de 2280-grootte.

Achteraanzicht van de JSAUX HB0604, een dockingstation voor de Steam Deck met uitbreidbaar M.2-slot voor ssd's.

Naast het uitbreide M.2-slot biedt de nieuwe HB0604 een extra usb-c-poort (inclusief 100 watt stroomvoorziening), een hdmi 2.0-poort (4k/60Hz), een gigabit ethernet-verbinding en twee usb 3.1-poorten. Het dock kan zelf van genoeg stroom voorzien worden met de usb-c-adapter die meegeleverd wordt met de Steam Deck (45 watt).

Het dock is hoofdzakelijk gemaakt voor de Steam Deck, maar moet volgens Jsaux ook compatibel zijn met bijvoorbeeld iOS- en Android-apparaten. 

Jsaux' nieuwe HB0604-dock voor de Steam Deck wordt vanaf overmorgen officieel verscheept. De richtprijs van het dockingstation bedraagt 129,99 dollar, al wordt het dock tijdelijk aangeboden voor 99,99 dollar. De voorgaande HB0604, zonder het M.2-slot, kost 49,99 dollar. 

Dit artikel delen:

Lees meer

Prototype van RTX 4090 Ti-videokaart lekt uit met foto The Division Heartland dook al op in de Ubisoft Store
0

Reacties op: Jsaux' dock voor Steam Deck breidt M.2-opslag uit

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.